Η Ελλάδα αποφάσισε! Το τραγούδι που θα αποτελέσει την 38η εκπροσώπηση της Ελλάδας στον 62ο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον που θα γίνει σε δυο μήνες στο Κίεβο είναι το «This is love», με ερμηνεύτρια – φυσικά – την Demy και συνθέτη το Δημήτρη Κοντόπουλο, στιχουργούς τον Jonh Ballard και τη Romy Papadea, στη σκηνοθεσία το Φωκά Ευαγγελινό και στο vocal coaching και τα φωνητικά τον Άλεξ Παναγή!

Με ένα όμορφο τηλεοπτικό πρόγραμμα διεξήχθη φέτος ο ελληνικός τελικός. Η βραδιά ξεκίνησε με ένα βίντεο των παρουσιαστών, Αντώνη Λουδάρου και Έλενας Μπουζάλα, μέσα σε ένα αυτοκίνητο να τραγουδούν εν κινήσει γνωστές ελληνικές μελωδίες της Eurovision. Στη συνέχεια μέσα στο στούντιο έγινε η παρουσίαση της Demy, του Δημήτρη Κοντόπουλου και του Φωκά Ευαγγελινού και στην πορεία μέσω Skype έγινε η παρουσίαση των ελληνικών κοινότητών της Ομογένειας από το Βέλγιο, τη Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν, την Αρμενία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ουκρανία, οι οποίες ήταν υπεύθυνες για το 30% του τελικού αποτελέσματος καθώς το 70% ανήκε στο τηλεοπτικό κοινό.

Τα τραγούδια παρουσιάστηκαν από δύο φορές στα μισά της μετάδοσης με την παρακάτω σειρά : «Angels«, «This is love» και «When the morning comes around» με τα κλιπ να έχουν σκηνοθετηθεί από το Γιάννη Παπαδάκο. Αμέσως μετά την παρουσίαση και μετά από ένα βίντεο με τα backstage των γυρισμάτων στην Οδησσό, τα τραγούδια δόθηκαν στη διάθεση του κοινού και των επιτροπών για 20 λεπτά.

Η βραδιά περιλάμβανε έντονη κουβέντα από τους φετινούς συντελεστές μέσα στο στούντιο αλλά και ζωντανή σύνδεση με το Σάκη Ρουβά, ο οποίος μίλησε για την εμπειρία του δύο φορές στο διαγωνισμό. Σε βίντεο είδαμε την Έλενα Παπαρίζου αλλά και όλους τους καλλιτέχνες που έχουν συνεργαστεί με το δίδυμο Ευαγγελινό-Κοντόπουλου. Έλενα Παπαρίζου, Ani Lorak, Sergey Lazaref, Filip Kirkorof, οι περσινοί μας εκπρόσωποι ArgoΑντώνης ΚαφετζόπουλοςΔέσποινα Βανδή και, φυσικά, Σάκης Ρουβάς ευχήθηκαν στην Demy και στην ελληνική αποστολή «Καλή επιτυχία». Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο πατέρας της Demy μίλησε σε βίντεο για εκείνη αλλά και για τους φετινούς συντελεστές, φέρνοντας δάκρυα συγκίνησης στην ίδια. Ζωντανά είδαμε το φετινός εκπρόσωπο της Κύπρου Hovig, καθώς και το συγκρότημα Sunstroke Project που θα εκπροσωπήσει τη Μολδαβία, οι οποίοι παρουσίασαν τα τραγούδια με τα οποία θα διαγωνιστούν το Μάιο στο Κίεβο.

Μετά το πέρας της ψηφοφορίας, οι επιτροπές ανακοίνωσαν τηλεφωνικά την απόφασή τους, η οποία ήταν το «This is love» – εκτός από το Αζερμπαϊτζάν που ψήφισε «When the morning comes around» – και το οποίο, απ’ό,τι φαίνεται, συνέκλινε με τη γνώμη του τηλεοπτικού κοινού, οπότε είχαμε και το νικητήριο τραγούδι.

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου – ogaegreece.com