Όλοι ξέρουν και το όνομα και την διεύθυνση του πολιτικά υπευθύνου και υπόλογου για το 2015: Αλέξης Τσίπρας – Μέγαρο Μαξίμου.

Θα ήταν ενδιαφέρον αν δεν είχε κοστίσει τόσο πολύ στη χώρα και στις τσέπες των πολιτών, το σήριαλ αποκαλύψεων και δηλώσεων όσων ενεπλάκησαν με τον ένα ή άλλο τρόπο στο πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Από τη μία πρώην υπουργοί και ηγετικά στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. παραδέχονται την ανετοιμότητά τους, εκθέτοντας τον Αλέξη Τσίπρα.

Από την άλλη Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, θεσμικοί παράγοντες και δημοσιογράφοι εκθέτουν ανεπανόρθωτα την “πρώτη φορά Αριστερά” και μιλούν για σχέδιο επιστροφής στη δραχμή, διώξεις όσων δεν πουλούσαν τζάμπα πατριωτισμό, τεράστια λάθη του Τσίπρα, ενώ παραδέχονται και δικαιώνουν την προσπάθεια της κυβέρνησης ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 2010 να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους. “Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα”, μας λέει με άλλα λόγια τώρα και ο κ. Βίζερ, αποδίδοντας τις ευθύνες της παρατεταμένης ελληνικής κρίσης στο Σόιμπλε και στην καταστροφική απόφαση της Ντοβίλ των Μέρκελ- Σαρκοζί.

Υπάρχει όμως και μια άλλη διάσταση. Ποιους άραγε απειλεί ο κ. Τσίπρας ότι θα δώσει διευθύνσεις και ονόματα; Μήπως απειλεί δημόσια τους συντρόφους και συνεργάτες του; Μήπως ζούμε ξανά – σε επανάληψη – τον εσωτερικό εμφύλιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και το παιχνίδι επιβολής της γραμμής του κ. Τσίπρα απέναντι στην παλιά νομενκλατούρα που τον ανέδειξε;

Σε κάθε περίπτωση οφείλουν να πουν την αλήθεια και να απολογηθούν στον ελληνικό λαό. Όσο και αν προσπαθούν να ξεπλυθούν από τις ευθύνες τους, για την περιπέτεια που έζησε χώρα και τις οδυνηρές συνέπειες των επιλογών του 2015, όλοι ξέρουν και το όνομα και την διεύθυνση του πολιτικά υπευθύνου και υπόλογου: Αλέξης Τσίπρας – Μέγαρο Μαξίμου.