Δράστες είναι τρεις ημεδαποί ηλικίας 25, 20 και 16 ετών τα πλήρη  στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί είκοσι τρεις  (23) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και μία κλοπή σε κατάστημα της περιοχής

Το παράνομο όφελος που αποκόμισε η σπείρα από την δράση της ξεπερνά της 22.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, σπείρα αποτελούμενη από τρεις ημεδαπούς άνδρες, ηλικίας 25, 20, και 16 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Η ίδια κατηγορία βαρύνει δυο ακόμα συνεργούς των κατηγορουμένων, τα πλήρη στοιχεία των οποίων δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Ειδικότερα, το τελευταίο πεντάμηνο,  οι δράστες είχαν συστήσει σπείρα, όπου με συγκεκριμένη μεθοδολογία και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά,  πραγματοποιούσε διαρρήξεις σε οικίες, κυρίως στις παρυφές της πόλης του Πύργου, αφαιρώντας  χρήματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και εργαλεία.

Από την έως τώρα έρευνα των αστυνομικών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί είκοσι τρεις συνολικά κλοπές σε οικίες και μια κλοπή σε κατάστημα της περιοχής. Αναλυτικότερα:

•       Πέντε διαρρήξεις στον Άγιο Γεώργιο,
•       Από τέσσερις διαρρήξεις στην πόλη του Πύργου και στη Βαρβάσαινα,
•       Από τρεις διαρρήξεις στις Κολιρέικες Παράγκες, στη Βιδιά και στο Λαμπέτι και
•       Μια διάρρηξη στον Άγιο Κωνσταντίνο και στην Αγκινάρα.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκε το αυτοκίνητο των δραστών καθώς και δυο κινητά τηλέφωνα, ως μέσα διευκόλυνσης για την τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Παράλληλα, κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και ένα ρολόι χειρός, ως προϊόντα κλοπής.

Το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της σπείρας από την παράνομη δράση τους ξεπερνά τις 22.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των κατηγορουμένων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου για εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις βρίσκονται σε εξέλιξη.