Εξιχνιάστηκε άμεσα κλοπή υπόγειων καλωδίων στο Αίγιο

Συνελήφθησαν, χθες (9-5-2017) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 35 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της κλοπής και της διάθεσης και αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, προχθές το βράδυ, κοντά στη γέφυρα του ποταμού Μεγανίτη, στη Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών, ο 33χρονος αφαίρεσε εβδομήντα μέτρα υπόγεια καλώδια τηλεπικοινωνιών.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού, ενεργήθηκαν άμεσα στοχευμένες έρευνες από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, οι οποίοι σε επιχείρηση παλαιών μετάλλων και σιδήρων, ιδιοκτησίας του 35χρονου, βρήκαν και κατέσχεσαν μέρος των καλωδίων που είχε αφαιρεθεί.

Στο πλαίσιο των ερευνών, προέκυψε ότι ο 35χρονος είχε προμηθευτεί τα καλώδια από τον 33χρονο, ενώ η συνολική ζημιά, η οποία προκλήθηκε από την αφαίρεση τους, ξεπερνά τις 10.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου, ενώ τα καλώδια που κατασχέθηκαν, αποδόθηκαν στους υπεύθυνους της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας.