Τα άρματα του Πατρινού Καρναβαλιού, που κάθε χρόνο κατασκευάζει το Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων με την ιδιαίτερη καλλιτεχνική ματιά και την ξεχωριστή τεχνογνωσία των καλλιτεχνών-κατασκευαστών του, έχουν το δικό τους σημαντικό μερίδιο στην πανελλήνια εμβέλεια του θεσμού και την καθολική αποδοχή του και καταξίωσή του στην συνείδηση όλης της χώρας. Είναι αυτά που προκαλούν το ξεχωριστό ενδιαφέρον θεατών και επισκεπτών στους κεντρικούς δρόμους της πόλης κατά τις παρελάσεις του τελευταίου τριημέρου του Πατρινού Καρναβαλιού.

Φέτος τα άρματα θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου και ώρα 20.30 στην παρέλαση των αρμάτων αλλά και στην παραμονή τους στην πλατεία Γεωργίου. Μικροί και μεγάλοι θα τα χαρούν από κοντά και θα φωτογραφηθούν μαζί τους. Τα βλέμματα θα πέσουν πάνω τους στις δυο παρελάσεις του Σαββατοκύριακου, στη νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00 και στη Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής 18 Φεβρουαρίου στις 14.00.

Η υψηλή αισθητική, το καλλιτεχνικό επίπεδο, η σατιρική διάθεση, το καρναβαλικό πνεύμα, η μεγαλοπρέπεια και η θεματολογία που αντλεί από την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα είναι τα βασικά γνωρίσματα που χαρακτηρίζουν τα άρματα του Πατρινού Καρναβαλιού. Στοιχεία που εκπορεύονται από την ανατρεπτική χιουμοριστική οπτική και τη διαχρονικότητα των μορφών του Καρναβαλιού μας, που έχουν συνδεθεί με τη μακροβιότητα και την τεράστια παράδοση και ιστορία του.

Άνεργος ο Καρνάβαλος

Ο Καρνάβαλος του 2018 είναι προσαρμοσμένος στο φετινό κεντρικό θέμα του Πατρινού Καρναβαλιού, που είναι αφιερωμένο στην Ανεργία. Η ιδέα, ο σχεδιασμός και η κατασκευή του Βασιλιά Καρνάβαλου ανήκουν στον Δημήτρη Ντζουμάνη.

Η μορφή του Καρνάβαλου είναι ένας Άνεργος απελπισμένος, σχεδόν πνιγμένος στη θάλασσα της κρίσης που τραβά τα μαλλιά του.

Δείτε φωτογραφίες από τα άρματα:

patrastimes.gr