Στα άκρα έφτασε η σύγκρουση Κοτζιά-Καμμένου στο υπουργικό συμβούλιο, με τον πρωθυπουργό να μην παίρνει θέση υπέρ του ενός ή του άλλου, γεγονός που προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στον υπουργό Εξωτερικών που αποχώρησε πριν τελειώσει η συνεδρίαση.

Ο υπουργός Εξωτερικών φαίνεται έντονα ενοχλημένος από τη στάση του πρωθυπουργού αλλά και κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών, αφού θεωρεί ότι τον …«άδειασαν» στην αντιπαράθεση με τον Καμμένο.

Ο Ν. Κοτζιάς, μάλιστα ενοχλήθηκε και από τη στάση του Ν. Παππά, ο οποίος στο χτεσινό υπουργικό πρόσφερε στήριξη στον Πάνο Καμμένο, αφού θεωρεί ότι μια τέτοια κίνηση, από τον στενότερο συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, μόνο τυχαία δεν είναι. Την ίδια στιγμή αξιόπιστες πηγές σημείωναν ότι η κρίση εντός του κυβερνητικού στρατοπέδου δεν έχει τερματιστεί και με νόημα πρόσθεταν ότι οι εξελίξεις των επόμενων εβδομάδων με το Σκοπιανό «θα είναι καθοριστικές».

Στενοί συνεργάτες του κ. Κοτζιά, άφηναν μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο, ο ΥΠΕΞ να τραβήξει το σχοινί και να αποχωρήσει ακόμα και από το κυβερνητικό σχήμα. Ωστόσο, τα πολλά ανοιχτά «μέτωπα» που έχει στην εξωτερική πολιτική και κυρίως ότι σε αυτά εμπλέκονται τα συμφέροντα Η.Π.Α. και Ε.Ε., μπορεί τελικά να επικρατήσουν και να …αποτρέψουν τις σκέψεις του υπουργού για παραίτηση.

Πάντως χτες ο Ν. Κοτζιάς, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας συναντήθηκε με τον πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο, η οποία δεν ανακοινώθηκε ποτέ επίσημα. Τους δύο πολιτικούς συνδέει και προσωπική φιλία, ενώ ο κ. Κοτζιάς εκτιμά απεριόριστα τη στάση που κράτησε ο κ. Παυλόπουλος με το Σκοπιανό και τη στήριξη που παρείχε στη συμφωνία των Πρεσπών.

Αν έθεσε θέμα παραίτησης ο κ. Κοτζιάς στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν γνωρίζουμε, ωστόσο η συνάντηση τους, φανερώνει ότι ο υπουργός αναζητά ισχυρούς «συμμάχους» και έξω από το κυβερνητικό σχήμα, αφού θεωρεί ότι δεν στηρίχθηκε από πρωτοκλασάτους υπουργούς.

aftodioikisi.gr