Με «Final-8» τον Σεπτέμβριο η συνέχεια του Basketball Champions League!

Η FIBA αποφάσισε η σεζόν να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο με «Final-8» που θα γίνει σε έδρα που θα αποφασιστεί και με τη συμμετοχή της Α.Ε.Κ.

Η σεζόν για το Basketball Champions League σταματά εδώ, αλλά θα ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της… επόμενης. Αυτό αποφάσισε η FIBA, που έκανε δεκτή την πρόταση της Α.Ε.Κ., που αποκάλυψε χθες το sport-fm.gr.

Η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε πως λόγω της πανδημίας θα ήταν προτιμότερο να δοθεί χρόνος για την επιστροφή στην κανονικότητα και να μην θέσει σε κίνδυνο την υγεία των αθλητών ή και των φιλάθλων.

Όπως αποφασίστηκε, θα διεξαχθεί ένα Final 8 από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 4 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή των ομάδων που έχουν προκριθεί στα προημιτελικά, συμπεριλαμβανομένης και της Α.Ε.Κ. Υπενθυμίζεται πως έχουν ήδη περάσει στους «8» Α.Ε.Κ., Νίμπουρκ (που θα ήταν η αντίπαλος της ελληνικής ομάδας στα προημιτελικά των playoffs), Σαραγόσα, Τουρκ Τέλεκομ, Χάποελ Ιερουσαλήμ και Μπούργος. Εκκρεμούσαν τα τρίτα ματς στα ζευγάρια Ντιζόν-Νίζνι και Τενερίφη-Οστάνδη, τα οποία θα διεξαχθούν μία εβδομάδα πριν από αυτό το «Final-8».

Οι ομάδες θα λάβουν μέρος στο «Final-8» με τα ρόστερ της νέας περιόδου, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό. Ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί αν τα ζευγάρια που είχαν προκύψει βάσει κλήρωσης θα διατηρηθούν (π.χ. Νίμπουρκ – Α.Ε.Κ.) ή θα γίνει νέα κλήρωση.

Όσο για την έδρα διεξαγωγής; Είναι ακόμη ανοιχτή, αν και υποψήφια ήταν η πόλη των Ιεροσολύμων. Σε κάθε περίπτωση, μετά την εξέλιξη αυτή κι από τη στιγμή που απομένει το τυπικό για την οριστική λήξη της Basket League, η χρονιά ολοκληρώνεται για την Α.Ε.Κ.

sport-fm.gr