Χωρίς Γαλάζια Σημαία θα είναι φέτος οι πανέμορφες παραλίες της Παλαίρου!!- Εξαίρεση αποτελεί η η «Κλεοπάτρα Μαρίνα» στο Άκτιο η οποία βραβεύεται με τη γαλάζια σημαία! 

Εκτός της λίστας με τις 515 βραβευμένες παραλίες για ακόμη μια χρονιάέμεινε η περιοχή μας, όμως η «Κλεοπάτρα Μαρίνα» στο Άκτιο Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας τα κατάφερε για μια άλλη φορά και βραβεύτηκε με το σύμβολο ποιότητας «Γαλάζια Σημαία» ως ένδειξη αναγνώρισης της αφοσίωσής της, στην προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση οικολογικής συνείδησης.

Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία για την Μαρίνα Κλεοπάτρα και μια διάκριση που αναγνωρίζει τα υψηλά της πρότυπα όσον αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος, σε όλες τις εγκαταστάσεις και στις λειτουργικές διαδικασίες της, καθώς και τις προσπάθειές της για διατήρηση και προώθηση της τήρησης οικολογικών πρακτικών από τους επισκέπτες, τους κατοίκους και τους ιδιοκτήτες σκαφών…….

Η μαρίνα βρίσκεται στη χερσόνησο του Ακτίου, στην καρδιά του Ιονίου, μόλις 1,5 χλμ από το Αεροδρόμιο Ακτίου και πολύ κοντά στη Βόνιτσα και προσφέρει υπηρεσίες και εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών. Μπορεί να φιλοξενήσει 100 σκάφη μήκους έως 30 m και το συμβόλαιο ελλιμενισμού μπορεί να έχει διάρκεια ημερήσια, μηνιαία ή ετήσια. Η περιοχή διαχείμασης της μαρίνας καλύπτει 11 στρέμματα και προσφέρονται κάθε είδους υπηρεσίες διαχείμασης στα 1.000 σκάφη. Πρόκειται για την μεγαλύτερη έκταση διαχείμασης στην Ελλάδα.

ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

-Την ίδια ώρα που οι πλαζ σε διπλανούς νομούς κατακτούν τη Γαλάζια Σημαία, οι Παραλίες της Παλαίρου έμειναν ξανά εκτός της σχετικής λίστας.

-Γιατί η Δημοτική Αρχή Ακτίου Βόνιτσας δεν προχωρά σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε και η Πάλαιρος να αποκτήσει το πολυπόθητο γαλάζιο σημαιάκι;

-Είναι στην κυριολεξία «αμαρτία τω Θεώ» να μην κερδίζουν τη γαλάζια σημαία οι πανέμορφες παραλίες της Παλαίρου, που είναι από τα καμάρια του τόπου μας…

 

Δείτε ΕΔΩ τις βραβευμένες παραλίες