Φωτογραφία του Σπύρου Πάσχου της γέφυρας Μανώλη στο National Geographic. Προσφάτως το υπουργείο πολιτισμού ήρθε τον περασμένο Σεπτέμβριο για επίσημη αυτοψία. Μόλις ανοίξει ο καιρός ξεκινάει η πρώτη φάση για να μην πέσει κ κατόπιν στην καθολική συντήρηση και διατήρηση. Σε αυτό το εγχείρημα είναι κοντά μας η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Για το θέμα αυτό ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Φίλων Γέφυρας Μανώλη κ. Γρηγορης Φερρας για την διάσωση του ιστορικού γεφυριού του Μανώλη αναφέρει:

«Η δράση του συλλόγου φίλων γέφυρας Μανώλη αποδεικνύει το γεγονός ότι οι πολίτες εάν θέλουν μπορούν να προσφέρουν πολλά.

Όλο αυτό το εγχείρημα κατορθώθηκε από την συλλογική δύναμη του κόσμου που έδειξε την αγάπη του στο αρχαιότερο και πιο ξακουστό μνημείο της Ευρυτανίας, το γεφύρι του Μανώλη. Μετά την επίσημη αυτοψία από το υπουργείο Πολιτισμού θα ξεκινήσει το πρώτο στάδιο που αφορά την πρόληψη του γεφυριού, ώστε να μην πέσει και κατόπιν στην καθολική συντήρηση και διατήρηση. Αυτό που καταφέραμε έως τώρα είναι η προβολή του γεφυριού σε παγκόσμια κλίμακα μέσω του National Geographic όπως βλέπετε και σε μια από τις παρακάτω φωτογραφίες που είναι αναρτημένη στην επίσημη σελίδα τους. όλος αυτός ο αγώνας έγινε ανιδιοτελώς και χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες (φαίνεται εξάλλου και από το γεγονός ότι τα μέλη του δεν υπήρξαν ποτέ στο πολιτικό προσκήνιο). Δεν κοροϊδέψαμε κανέναν, παρά χρήματα βάλαμε από την τσέπη μας και δεν απολογούμαστε αλλά μας αρέσει αυτό που κάνουμε λόγω της υπερβολικής αγάπης μας για τον τόπο.

Πρόταση μας είναι να παροτρυνθούν οι συμπολίτες μας και σε άλλες παρόμοιες δράσεις που θα έχουν ως στόχο την διάσωση ιστορικών μνημείων της περιοχής μας, αλλά και ολόκληρης της χώρας μας»

dimpegasyahoogr.blogspot.gr