ΟΜΙΛΙΑ

ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΣΤΟ ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ

Ένας Χρόνος Κίνημα Αλλαγής

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Φίλες και φίλοι,

ΤΟΛΜΗΣΑΜΕ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ

Ένας χρόνος Κίνημα Αλλαγής. Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ. Κάθε μέρα και πιο δυνατό.

Τολμήσαμε και πετύχαμε. Προχωράμε. Με σεβασμό στην ιστορία μας και το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Συνεχίζουμε με τις αξίες και τις αρχές της Δημοκρατικής Παράταξης. Ενώσαμε το ΠΑΣΟΚ, με τη ΔΗΜΑΡ, το ΚΙΔΗΣΟ, το ριζοσπαστικό κέντρο, με κινήσεις και προοδευτικούς πολίτες. Συνδυάζουμε το νέο, την ανανέωση με την εμπειρία. Ενώνουμε ξανά ανθρώπους και ιδέες.

Οι 212.000 συνιδρυτές του κινήματος έδειξαν τη δυναμική που έχει ο νέος φορέας. Δυναμική που ανησυχεί τους πολιτικούς μας αντιπάλους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αγάπη σας, για την εμπιστοσύνη σας. Δεσμεύομαι , δεν θα σας  διαψεύσω ποτέ.

Δεσμεύομαι να κάνουμε πράξη την Εντολή  Ενότητας, εντολή Αυτόνομης Πορείας, εντολή Αλλαγής!

Όλοι μαζί να κάνουμε ξανά την παράταξη μεγάλη. Είμαστε εδώ, αποφασισμένοι να παλέψουμε για το σήμερα και το αύριο αυτού του τόπου.  Μαζί όλοι εμείς, που πιστεύουμε σε ανοικτή Κοινωνία, αξιοπρέπειας και αξιοσύνης.

Ενοχλούμε, γιατί είμαστε η γνήσια πατριωτική δύναμη

Σε όλη την Ελλάδα το Κίνημα Αλλαγής δίνει δυναμικό παρών. Όσο μας χτυπάνε τόσο δυναμώνουμε. Είμαστε απέναντι στο λαϊκισμό και στη συντήρηση που έχουν εξαπολύσει ολόπλευρη επίθεση στην παράταξή μας.

Τους ενοχλούμε.

Γιατί λέμε όχι στα δήθεν Ευρωπαϊκά και δήθεν προοδευτικά μέτωπα που έχουν ως μοναδικό στόχο την ενίσχυση του δικομματισμού, της πόλωσης και του διχασμού.

Εμείς η Δημοκρατική Παράταξη, που ενώσαμε τους Έλληνες, ισχυροποιήσαμε την Ελλάδα, δημιουργήσαμε το Κοινωνικό Κράτος, είμαστε εδώ για να εξασφαλίσουμε αξιοπρέπεια ξανά για τον Έλληνα πολίτη. Δουλεύουμε για τους πολλούς και όχι για τους λίγους.

Είμαστε ενοχλητικοί γιατί είμαστε η γνήσια προοδευτική δύναμη αλλαγής κόντρα στα μικροκομματικά συμφέροντα και τις επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Είμαστε η γνήσια πατριωτική δύναμη απέναντι στην ακροδεξιά και τους εθνικιστές.

Ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου που χάραξε την πολυδιάστατη Εθνική Στρατηγική, δημιούργησε και αξιοποίησε διεθνείς συμμαχίες, αναβάθμισε την θέση της χώρας στην Ευρώπη, στάθηκε εμπόδιο απέναντι στις Τούρκικες προκλήσεις υπερασπίζοντας τα δικαιώματά μας.

Ήταν ο Κώστας Σημίτης που αξιοποίησε την θέση μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνδέοντας την Ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας με τον σεβασμό των διεθνών συνθηκών και των σχέσεων καλής γειτονίας και πέτυχε την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε.

Σε αυτή την στρατηγική συνεχίζουμε….

Η παγκόσμια συγκυρία κρύβει κινδύνους και προκλήσεις.

Στα βόρεια σύνορά μας, ο εθνικισμός βρίσκεται σε νέα έξαρση. Ξυπνούν τα φαντάσματα των Βαλκανίων.

Η Τουρκία εντείνει τις προκλήσεις απέναντι στη χώρα μας.

Θα μου πείτε βέβαια εδώ η εξωτερική μας πολιτική ασκείται από τον Υπουργό Άμυνας.

Έχει γίνει εργαλείο για τα κομματικά συμφέροντα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Η χώρα μας εκτίθεται διεθνώς με την αλλοπρόσαλλη  και ανεύθυνη στάση του Καμμένου.

Και ο κ. Τσίπρας αδιαφορεί παντελώς για αυτή την εικόνα, υποχωρεί στους εκβιασμούς των ακροδεξιών συνεταίρων του, προκειμένου να διατηρήσει για λίγο ακόμη την καρέκλα του.

Ελπίζω να μην πληρώσει πάλι η χώρα το θολωμένο του μυαλό.

Την ώρα που  οι Τούρκοι αποθρασύνονται και χρησιμοποιούν ακόμα και την προσφυγική κρίση ως μοχλό πίεσης στο Αιγαίο.

Η Ελλάδα  οφείλει να στέλνει σαφές μήνυμα αποφασιστικότητας και ισχύος για την προάσπιση των Εθνικών μας συμφερόντων.

Σε αυτό οι Έλληνες οφείλουμε να  παραμείνουμε ενωμένοι και δυνατοί. Δυστυχώς με επιλογή και ευθύνη Κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, η αναγκαία εθνική συνεννόηση για τα μεγάλα θέματα του τόπου έχει πάει περίπατο και παρά την επιμονή μας.

Ο γνήσιος πατριωτισμός είναι στοιχείο της ταυτότητας μας και προτεραιότητα στην πολιτική μας.

Γνήσιος πατριωτισμός, μακριά από άγονους εθνικισμούς και πατριδοκαπηλίες, μακριά από ακροδεξιές λογικές όπως αυτές που όλο πιο πολύ κυριαρχούν στην Νέα Δημοκρατία.

Φίλες και φίλοι,

Αυτοί πρέπει να αλλάξουν, να ξαναβρούν τον εαυτό τους, την ταυτότητα τους. Ο κ. Τσίπρας έγινε βαρίδι της αριστεράς. 

Παίζοντας το τελευταίο του χαρτί ο  Αλ. Τσίπρας τα δίνει όλα. Και το παίζει με την κυνικότητα του χαρτοπαίχτη. Όχι του υπεύθυνου Πρωθυπουργού μιας χώρας που βρίσκεται στην κρισιμότερη ίσως καμπή της νεότερης ιστορίας της.

Δεν νομίζω ότι έχει υπάρξει από τη Μεταπολίτευση και εδώ Πρωθυπουργός, που χωρίς περίσκεψη και χωρίς  αιδώ ανοίγει όλα τα θέματα που απασχολούν τον τόπο, την πορεία του, την προοπτική του, χωρίς κυριολεκτικά να λύνει κανένα.

Αντίθετα δημιουργεί   πρόσθετα προβλήματα, διευρύνει τους  κινδύνους και τα αδιέξοδα, ανοίγει κερκόπορτες.

Αυτός μεν δίνει τα ρέστα του για ένα εκλογικό ποσοστό που απλώς θα μετριάσει τη διαγραφόμενη οριστική του ήττα. Η χώρα, όμως, θα πληρώσει τοις μετρητοίς το τίμημα των επιλογών του.

Το μακεδονικό, το συνταξιοδοτικό, το εκκλησιαστικό, το συνταγματικό, το φορολογικό, το παίγνιο με τους θεσμούς και τη δημοκρατία, το αντίδωρο στη φτωχοποίηση, το εμφυλιοπολεμικό μένος για τους πολιτικούς του αντιπάλους, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μωσαϊκό.

Η χρονική διάρκεια του αχρείαστου Τρίτου Μνημονίου των Τσίπρα/Καμμένου έληξε τυπικά , οι σκληρές δεσμεύσεις και η  επιτροπεία όμως παραμένουν, και το χειρότερο η κρίση και τα προβλήματα είναι εδώ.

Η κρίση και τα προβλήματα γίνονται όλο και βαρύτερα για τον ελληνικό λαό, από την ανικανότητα και τις αδιέξοδες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά η κρίση θα παραμείνει, αν εφαρμοστούν οι εξίσου αδιέξοδες πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας.

Η λύση για την χώρα δεν είναι το ¨φύγε εσύ»-«έλα εσύ». 

Λύση για την χώρα είναι η ανατροπή των αδιέξοδων πολιτικών.

Καλούμε σε Πολιτική Αλλαγή με Αλλαγή Πολιτικής.

Ανάπτυξη με Κοινωνική Δικαιοσύνη. Με αξιοπρέπεια της κοινωνίας και του Έλληνα πολίτη.

Λύση είναι το «Σχέδιο Ελλάδα» και οι καθαρές γραμμές πολιτικής του Κινήματος μας Πήγαμε την Ελλάδα μπροστά ιστορικά. Αυτή την κληρονομιά δεσμευόμαστε απέναντι στον ελληνικό λαό ότι θα τιμήσουμε και στο μέλλον.

Με τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ:

  • Þ Οι ρυθμοί ανάπτυξης παραμένουν αναιμικοί, οι επενδύσεις δεν έρχονται, τα επιτόκια για την έξοδο στις αγορές παραμένουν απαγορευτικά, οι Τράπεζες αδυνατούν να χρηματοδοτήσουν την Οικονομία.
  • Þ Η υπερφορολόγηση εξοντώνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
  • Þ Η δημόσια υγεία και η παιδεία, συνεχώς υποβαθμίζονται.
  • Þ Η ανεργία δήθεν αντιμετωπίζεται με το να κόβεται μια θέση εργασίας στα δύο.
  • Þ Οι πλειστηριασμοί των κατοικιών πολλαπλασιάζονται και η επικείμενη «λήξη», με ευθύνη της Κυβέρνησης, της προστασίας του Ν. 3869/2010 του ΠΑΣΟΚ, απειλεί την πρώτη κατοικία και των πιο αδύναμων νοικοκυριών.
  • Þ Η κρίση του δημογραφικού απειλεί το μέλλον του Ελληνισμού.

Μετά από 8 χρόνια κρίσης, εκατοντάδες χιλιάδες, κυρίως νέοι, μετανάστευσαν, η φτωχοποίηση του πληθυσμού είναι δραματική, η αποδυνάμωση της μεσαίας τάξης είναι γεγονός. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει οδηγήσει στην οριστική αποδόμηση του Κοινωνικού Κράτους. Όχι από ατύχημα αλλά μεθοδικά μελετημένα: Μέσα από τη φτωχοποίηση που έχει επιφέρει, προσβλέπει σε εκλογική πελατεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατρέψει την κοινωνική πολιτική σε διαιώνιση μιας σταθερής φτωχοποίησης, όλο και ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων .

Ο τάχα «αριστερός» κ. Τσίπρας πιστοποιήθηκε οριστικά, μέσα και έξω από τη χώρα, ως ο πρόθυμος υπηρέτης των ισχυρών, αλλά, αυτός ο εξυπηρετικός  στους ισχυρούς, πολιτεύεται εσωτερικά, ως ο ελεήμων βασιλεύς των υπηκόων του βασιλείου των επιδομάτων.

Ό,τι κι αν λέει η Κυβέρνηση, δεν μπορεί να κρύψει κάτω από το χαλί τις συνέπειες της δικής της πολιτικής.