Με αναφορά στην απώλεια του σμηναγού Μπαλταδώρου ξεκίνησε την ομιλία της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, στην παρθενική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Η Τουρκία γίνεται ολοένα και πιο προκλητική, επισήμανε και ζήτησε ετοιμότητα των ενόπλεων δυνάμεων και εθνική στρατηγική από τις πολιτικές δυνάμεις.

Ο πρωθυπουργός φέρει την αποκλειστική ευθύνη για το ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν στις φυλακές της Αδριανούπολης, τόνισε, γιατί μεταξύ άλλων ανέχεται τα καπρίτσια του κ. Καμμένου.

Περνώντας στην οικονομία μίλησε για πολιτικές απάτες και όχι αυταπάτες (σε σχέση με την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια) και έθεσε ως στόχο την πολιτική ήττα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ο κ. Τσίπρας χειρίζεται κράτος και θεσμούς ως πολιτικό φέουδο, συνέχισε την επίθεση.

Ζητάμε από τους πολίτες να αποδοκιμάσουν την πολιτική του και να καταψηφίσουν τα κόμματα της αριστεροδεξιάς συμμαχίας,προσέθεσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής. Μάλιστα, σημείωσε ότι η συνεργασία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με τη Δεξιά δεν περιορίζεται στους ΑΝ.ΕΛ., αλλά και στο τμήμα της Ν.Δ. που ευθύνεται για τη χρεοκοπία.

Απέρριψε και τη συνεργασία με τη Ν.Δ. λέγοντας μιλώντας για δήθεν μέτωπα δημοκρατίας και προόδου. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Ν.Δ. θέλουν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη, είπε χαρακτηριστικά. Στο πλαίσιο αυτό, επέμεινε στην στρατηγική της εθνικής συνεννόησης.