Εννέα νεαροί και άκρως γοητευτικοί αγρότες και κτηνοτρόφοι από τα Φάρσαλα ξεσηκώνουν τον γυναικείο πληθυσμό με το νέο τους ημερολόγιο. Κάθε μήνας του 2019 θα έχει τη δική του χάρη, αφού θα πρωταγωνιστεί ένας από τους ωραίους Λαρισαίους σε στιγμιότυπα που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών τους, ενώ δεν λείπουν και οι φωτογραφίες στις οποίες ποζάρουν όλοι μαζί με… αέρα έμπειρων μοντέλων!

Οι αγρότες ηλικίας από 22 έως 32 ετών μαγνητίζουν τα βλέμματα ταΐζοντας ή αρμέγοντας τα ζωντανά τους, οδηγώντας τρακτέρ, μαζεύοντας καρπούς από τα δέντρα ή απλώς ποζάροντας με φόντο δεμάτια με… σανό, αλλά πάντα με στιλ που, αν μη τι άλλο, ανατρέπει την ως σήμερα εικόνα του Ελληνα αγρότη και κτηνοτρόφου.

Ο κτηνοτρόφος Ηλίας Τσούτσος, που είχε την ιδέα και την επιμέλεια του ημερολογίου, μίλησε στην «Espresso»για τη διαφορετική φωτογράφιση με σκοπό την ενίσχυση του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκοπιάς Φαρσάλων, στον οποίο είναι πρόεδρος. «Το εξώφυλλο του ημερολογίου έχει γίνει σε στούντιο φωτογραφίας. Το κλίμα ήταν πολύ ευχάριστο και είχαμε πολύ ανεβασμένη διάθεση, προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για το χωριό μας» είπε ο 30χρονος κτηνοτρόφος, ο οποίος, αν και είναι πτυχιούχος διαιτολογίας-διατροφολογίας, δεν ακολουθεί το επάγγελμα που σπούδασε.

«Διατηρώ πρόβατα στη Σκοπιά, ένα μικρό χωριό 200 μόνιμων κατοίκων το οποίο βρίσκεται σε κομβικό σημείο, αφού είναι κοντά σε Λάρισα, Βόλο και Λαμία. Τα πράγματα στον αγροτικό τομέα είναι πολύ δύσκολα, η πτώση των τιμών είναι συνεχής» είπε ο νεαρός κτηνοτρόφος και εξήγησε: «Ήθελα να κάνω κάτι δικό μου, να μην είμαι υπάλληλος κανενός. Αν και δύσκολα, καταφέρνω να τα βγάζω πέρα, ενώ έχω και αρκετό ελεύθερο χρόνο να πίνω τον καφέ μου με φίλους και να κάνω εκδρομές».

Στο ημερολόγιο, εκτός από τον Ηλία, συμμετέχουν οι κτηνοτρόφοι Σωτήρης, Νίκος, Σωτήρης και Βάιος και οι αγρότες Θανάσης, Σπύρος, Κωνσταντίνος και Σπύρος, πολλοί από τους οποίους είναι κάτοχοι πτυχίων, αλλά αποφάσισαν να μείνουν στον τόπο τους και να ασχοληθούν με τη γη και τα ζώα τους, ενώ ταυτόχρονα έχουν ισχυρή παρουσία στα κοινά.

Δείτε παρακάτω όλες τις φωτογραφίες: 

espressonews.gr