Η 26η Μαΐου, η πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών, πλησιάζει. Φτάνοντας  προς το τέλος της επίσημης προεκλογικής περιόδου, οι υποψήφιοι δήμαρχοι του Δήμου Αγρινίου, καθώς και τα πρόσωπα που συμμετέχουν στους συνδυασμούς τους, ως υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, αλλά και ως Σύμβουλοι των Δημοτικών Κοινοτήτων Αγρινίου, του Δήμου Αγρινίου, κάνουν τον αγώνα τους, για να πείσουν τις συνδημότισσες και τους συνδημότες  μας, για το δίκαιο και την ορθότητα των πιστεύω του καθενός.

Προσωπικά, παρακολουθώντας και ο ίδιος τις τοποθετήσεις που παρουσιάζονται κυρίως, στα ηλεκτρονικά, αλλά και έντυπα μέσα, θα ήθελα να επικεντρωθώ στο «πολιτικό κλίμα», έτσι όπως έως σήμερα, (κατά την γνώμη μου), έχει διαμορφωθεί. Πλησιάζοντας προς τον τερματισμό θα ήθελα να συγχαρώ ολόψυχα το σύνολο των προσώπων που λαμβάνουν μέρος στις δημοτικές εκλογές του Δήμου Αγρίνιου και ιδιαίτερα τους επικεφαλείς των συνδυασμών, δηλαδή τους Νικόλαο Καζαντζή, Σταύρο Καμμένο, Γεώργιο Καραμητσόπουλο, Στέλιο Μερμίγκη, Γεώργιο Παπαναστασίου και Χριστίνα Σταρακά (η αναφορά των παραπάνω προσώπων έχει γίνει με αλφαβητική σειρά), για το ήθος, την ανιδιοτέλεια και γενικότερα την «πολιτική αρετή», που έχουν επιδείξει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Χρέος όλων των προσώπων που συμμετέχουν, άμεσα ή έμμεσα, στις φετινές δημοτικές εκλογές, είναι να συμβάλλουν όλοι μαζί έτσι ώστε την επομένη των εκλογών να έχει διαμορφωθεί ένα περιβάλλον όπου δεν θα υπάρχουν «ανοιχτές πληγές». Αυτό που επιθυμούν οι πολίτες του Δήμου Αγρινίου, είναι η επόμενη τετραετία, να είναι μία «Δημιουργική Περίοδος». Ως προς αυτό θα είμαστε υπόλογοι όλοι όσοι συμμετέχουμε στις φετινές δημοτικές εκλογές, ανεξαρτήτως συνδυασμού και καθημερινά θα λογοδοτούμε στους συμπολίτες μας για τις στάσεις μας. Εκτός όμως από εμάς και οι ίδιοι οι πολίτες θα πρέπει να λογοδοτούν. Θα πρέπει να λογοδοτούν, στον ίδιο τους τον εαυτό για το ποια ήταν τα κριτήρια επιλογής του συνδυασμού και των προσώπων που επέλεξαν να ψηφίσουν. Στις φετινές Δημοτικές εκλογές (όπως και σε κάθε εκλογές άλλωστε) δεν κρίνονται οι «συγγένειες», οι «φιλίες» και οι «κουμπαριές» αλλά κρίνεται το παρόν και κυρίως το μέλλον του τόπου που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και δραστηριοποιούμαστε. Ας θέσουμε λοιπόν τα βέλτιστα κριτήρια, για να έχουμε τα μέγιστα αποτελέσματα. Τέλος, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, την επομένη των εκλογών θα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί γιατί όσο «κλισέ» και αν ακούγεται «αυτά που μας ενώνουν, είναι πολλά παραπάνω από αυτά που μας χωρίζουν».

Εύχομαι καλή συνέχεια σε όλους τους υποψηφίους και τους καλώ να συνεχίσουμε να διεξάγουμε έναν έντιμο και αξιοπρεπή εκλογικό αγώνα, όπως πράξαμε έως και σήμερα!!!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο που αφιερώσατε να διαβάσετε τις παραπάνω σκέψεις μου!!!

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1979 και είναι το πέμπτο από τα έξι παιδιά της οικογένειας. Γονείς του είναι ο Αριστείδης Καλλιμάνης με καταγωγή την Κοπρισιά (οικισμός της Μεσοκώμης) Ευρυτανίας και η Ευτυχία Καλλιμάνη, το γένος Σύρρου, με καταγωγή την Αετόπετρα Θέρμου.

Διαχρονικά η οικογένειά του δραστηριοποιείτε στον πρωτογενή τομέα μέσω της διατήρησης ελαιώνων (αλλά και την καλλιέργεια καπνού καθώς και τη διατήρηση κτηνοτροφικής μονάδας, έως τα μέσα της δεκαετίας του ’90). Επίσης, λειτουργεί επιχείρηση μεζεδοπωλείου από τα τέλη της δεκαετίας του ’60, έως και σήμερα.

Σε ότι έχει να κάνει με το άτομό του, αποφοιτώντας από το 5ο γυμνάσιο Αγρινίου ακολούθησε η φοίτησή του στις τεχνικές σχολές του Ο.Α.Ε.Δ. στο τμήμα Μηχανοτεχνιτών (τορναδόροι), ειδικότητα με την οποία και ασχολήθηκε για αρκετά χρόνια.

Ακολούθως, παρακολουθώντας τις λυκειακές τάξεις στο Γενικό Εσπερινό Λύκειο Αγρινίου, πέτυχε την εισαγωγή μου στο τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του Α.Π.Θ. Στη συνέχεια παρακολούθησε το μεταπτυχιακό ‘’Τεχνολογίες Διαχείρισης Υδάτων, Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Περιβαλλοντικής Μηχανικής’’ κλάδου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, της σχολής, ΑΣΠΑΙΤΕ.

Η συμμετοχή του στα κοινά αποτυπώνεται κυρίως μέσω της ενασχόλησής του με τον πολιτιστικό σύλλογο Κοπρισιωτών Ευρυτανίας «Ο ΆΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ», όπου και υπήρξε εκ των ιδρυτικών μελών του συλλόγου, καθώς και πρόεδρος του εν λόγου πολιτιστικού συλλόγου από ιδρύσεώς του, έως και σήμερα.