Ο Γιάννης Βασιλείου, υποψήφιος στην Δημοτική Ενότητα Αρακύνθου με τον συνδυασμό του Γιώργου Παπαναστασίου, «Αγρίνιο – Νέα Αρχή – Τόπος να Ζεις», μιλά σήμερα στο AgrinioTimes.gr.

-Ποια ήταν τα κίνητρά σας να ασχοληθείτε με τις αυτοδιοικητικές εκλογές; Ο κάθε ενεργός πολίτης έχει υποχρέωση να ασχοληθεί με τα κοινά. Η ανάγκη για προσφορά, η ανάγκη να κάνουμε τον τόπο καλύτερο.

-Ο προσωπικός σας στόχος ποιος είναι; Ο προσωπικός μου στόχος είναι να ολοκληρώσω το έργο το οποίο έχω ξεκινήσει στους παιδικούς σταθμούς και στις δομές του Δήμου (ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, ΚΑΠΗ, ΚΗΦΗ, Βοήθεια στο Σπίτι). 

-Για ποιο λόγο επιλέξατε να κατεβείτε υποψήφιος με τον συνδυασμό «Αγρίνιο – Νέα Αρχή – Τόπος να ζεις»; Ο λόγος που επέλεξα να είμαι ξανά υποψήφιος με τον Γιώργο Παπαναστασίου και τον συνδυασμό «Αγρίνιο – Νέα Αρχή – Τόπος να ζεις» είναι γιατί πιστεύω στο όραμα του Δημάρχου, ώστε να γίνει το Αγρίνιο ένας πραγματικός τόπος να ζεις. 

-Ποιες είναι οι βασικές προτάσεις σας για την ανάπτυξη του τόπου σας; Το Αγρίνιο και γενικά η Δυτική Ελλάδα βρίσκεται αρκετά βήματα πίσω σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας. Η πολυπόθητη ανάπτυξη δεν γίνεται να έρθει πατώντας ένα κουμπί. Θέλει δουλειά, θέλει σχέδιο, θέλει όραμα. Όλα αυτά είναι στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας, το οποίο υλοποιούμε και το αύριο για το Αγρίνιο θα είναι πράγματι καλύτερο.

-Σ’ αυτόν τον προεκλογικό αγώνα τι σας λένε οι πολίτες που έρχεστε σε επαφή; Παρ’όλο το μικρό της ηλικίας, έχω λάβει μέρος σε αρκετές αναμετρήσεις. Είναι, ίσως, η μοναδική φορά στην επαφή μου με τον κόσμο που νιώθω μεγάλη αγάπη. Μια μεγάλη ώθηση να συνεχίσουμε όλα αυτά που έχουμε ξεκινήσει. 

Θα ήθελα να αναφερθώ στο έργο που έγινε στην ΚΟΙ.Π.Α. του Δήμου. Ενδεικτικά, αναφέρω ότι λειτουργήσαμε βρεφικά τμήμα στην πόλη του Αγρινίου για πρώτη φορά. Όλα τα παιδιά των δημοτών μας, είχαν θέση στους παιδικούς σταθμούς δωρεάν. Καταργήσαμε την συνδρομή στα ΚΑΠΗ. Αναβαθμίσαμε όλα τα κτήρια των παιδικών σταθμών (βάψιμο, μονώσεις, πυρασφάλειες κ.λ.π.) κτήρια στα οποία τριάντα χρόνια τώρα δεν είχε γίνει καμία παρέμβαση. 

Προχωρήσαμε στην πρόσληψη 18 ατόμων μέσω ΑΣΕΠ στους παιδικούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ. Πρόσληψη παιδιάτρου στους παιδικούς, αδειοδοτήσεις σε όλες τις δομές και σε μια σειρά από εργασίες που αν καθίσω και τις αναλύσω δεν θα τελειώσουμε ποτέ.

Τέλος, είμαστε από τους έξι πρώτους Δήμους στην Ελλάδα που υπογράψαμε σύμβαση ύψους 1.235.000 για την αναβάθμιση των σταθμών μας. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε κι αυτό το έργο. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από μέρους μου στους πραγματικούς πρωταγωνιστές όλης αυτής της προσπάθειας και ειδικότερα στους εργαζόμενους του νομικού προσωπικού. 

Βελτιώσαμε όλες τις δομές και συνεχίζουμε. 

Τέλος, να αναφέρω ότι πλέον είμαστε έτοιμοι να μεταφέρουμε με δικά μας οχήματα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς τη νέα σχολική σεζόν. 

Πετύχαμε πολλά αλλά δεν αναπαυόμαστε για να πετύχουμε ακόμη περισσότερα.

Βιογραφικό του Ιωάννη Βασιλείου Δ.Ε. Αρακύνθου

Γεννήθηκε το 1980 στο Άνω Κεράσοβο Αιτ/νίας και είναι απόφοιτος της Αστυνομικής Ακαδημίας.
Από το 2003 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αρακύνθου και εν συνεχεία στο διευρυμένο Δήμο Αγρινίου.
Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΠΑ Αγρινίου από το 2017.
Πρόεδρος του Π.Α.Σ. Αρακύνθου Ματαράγκας.
Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Γαβαλούς.
Είμαι παντρεμένος με την Ευαγγελοπούλου Ελένη και έχουνε μία κόρη.