Ο Γιώργος Αμαργιανός από την Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας, 37 ετών, είναι το πρόσωπο που στηρίζει το Κ.Κ.Ε. για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Αμαργιανός που στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του 2019 θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου του Κ.Κ.Ε. ανακοινώθηκε χθες στην Πάτρα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα «Η εκλογική αναμέτρηση για την τοπική περιφερειακή διοίκηση, ισχυρό Κ.Κ.Ε. σε όλους τους Δήμους και τις περιφέρειες, οι υποψήφιοι που υποστηρίζουμε σε Δυτική Ελλάδα- Νότιο Ιόνιο».

Γεννήθηκε στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας το 1980. Τελείωσε το Λύκειο Παλαίρου το 1998, σπούδασε στο Τμημα πλαστικών τεχνών και επιστημών τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στο ΙΕΚ Δομή ως συντάκτης ρεπόρτερ, τώρα είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο ΔΠΜΣ Δημόσιος Λόγος και Ψηφιακά Μέσα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.
Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα σε εταιρείες τηλεποικοινωνιών και δημοσκοπήσεων. Είναι στρατευμενος στην ταξική πάλη μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ ως στέλεχος του. Τώρα διατηρεί κατάστημα ψησταριά-εστιατόριο στην Πλατεία Παλαίρου. Ήταν μελος στο Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής και από το 2011 μέλος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας. Στις δημοτικές εκλογές το 2010 και 2014 ηταν υποψήφιος τοπικός σύμβουλος Παλαίρου με την Λαική Συσπείρωση.