Με αφορμή τον εορτασμό των πέντε χρόνων του ειδησεογραφικού site AgrinioTimes.gr ο Αιτωλοακαρνάνας βραβευμένος σεφ Γιώργος Παπαγιάννης μίλησε στον Παρασκευά Μάζη για την μεγάλη του αγάπη την μαγειρική, πως ξεκίνησε, τα ριάλιτι μαγειρικής, το βιβλίο του και την βράβευση μέσω αυτού.

-Για το τι τον έκανε να ασχοληθεί με τη μαγειρική και τα γλυκά: Από μικρό παιδί μου αρέσει η μαγειρική τέχνη γιατί πρόκειται για ένα κομμάτι δημιουργίας. Το κομμάτι της ζαχαροπλαστικής είναι αρκετά δύσκολο, αλλά μετά από υπομονή και επιμονή τα κατάφερα.

-Για το αν είχαν ασχοληθεί οι γονείς του με τον χώρο και τι του έλεγαν: Οι γονείς μου δεν έχουν ασχοληθεί με τον χώρο αυτό. Μου έλεγαν είσαι πολύ καλός, μην το αφήσεις θα τα καταφέρεις. Πλέον με καμαρώνουν.

-Για το αν ως μαθητής στόχευε σε σχολές chef: Ως μαθητής είχαν σαν πρώτο λόγο να τελειώσω το λύκειο και έλεγα μέσα μου, θα ασχοληθώ με την μαγειρική έχοντας ως μέντορα την ίδια μου την μάνα. Πήγα σε σχολή, έδωσα τα πάντα και είμαι υπερήφανος για αυτό.

-Για το αν έχει συνεργαστεί με κάποια κουζίνα στο Μεσολόγγι και γενικά στην Αιτωλοακαρνανία: Στον τόπο καταγωγής μου και ειδικότερα στην Γραμματικού Οξιάς, έδωσα την μεγαλύτερη βάση, γιατί όπως ξέρουμε όλοι έχει παραδοσιακή κουζίνα. 

-Για το βιβλίο μαγειρικής που έχει γράψει και τον λόγο βράβευσης: Το βιβλίο ήταν ένα όνειρο ζωής. Από μικρό παιδί το φανταζόμουν και μετά από επιμονή και υπομονή ήρθαν και οι βραβεύσεις. Τους ευχαριστώ όλους θερμά και ειδικότερα τους κατοίκους του τόπου καταγωγής μου.

-Για τα τηλεπαιχνίδια ή τα ριάλιτι μαγειρικής στην TV: Έχω λάβει μέρος σε παιχνίδια μαγειρικής και ήταν τιμή που με επέλεξαν κερδίζοντας το ένα. Ήταν μία όμορφη εμπειρία για εμένα.

-Για το αν υπάρχει για εκείνον μαγειρικό είδωλο: Κάθε καταξιωμένος σεφ λειτουργεί και δημιουργεί ξεχωριστά, οπότε από όλους παίρνω ιδέες.

-Για το αν έχει κάποια αγαπημένη συνταγή και ποια τα μυστικά της επιτυχίας: Ποια η αγαπημένη σου συνταγή και ποια τα μυστικά επιτυχίας; Οι αγαπημένες συνταγές είναι πολλές. Όταν δημιουργείς με μεράκι και αγάπη δεν ξεχωρίζεις τίποτα. Συνήθως, οι δημιουργίες είναι παραδοσιακές οπότε πρόκειται για υπέροχα πιάτα και γεύσεις.