Η νέα λειτουργία Google Lens που παρουσίασε η Google, μπορεί και μετατρέπει την κάμερα του smartphone σας στο καλύτερο εργαλείο αναζήτησης

Κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου για προγραμματιστές, Google I/O, παρουσιάστηκε η νέα λειτουργία Google Lens η οποία ενσωματώνει την τεχνητή νοημοσύνη του ψηφιακού βοηθού της Google, Google Assistant, στην κάμερα του smartphone, παρέχοντας στο χρήστη πληροφορίες για αντικείμενα και τοποθεσίες.
Σύμφωνα με τον CEO της Google, Sundar Pichai, ο χρήστης το μόνο που έχει να κάνει είναι να απλά να φωτογραφίσει για παράδειγμα ένα μέρος ή αντικείμενο και ο το Google Lens θα του εμφανίσει μια καρτέλα με όλες τις πληροφορίες που μπορεί να χρειάζεται.

With Google Lens, your smartphone camera won’t just see what you see, but will also understand what you see to help you take action.

Εκτός όμως από αυτό το Google Lens θα μπορεί να αναγνωρίζει την γλώσσα και να κάνει αυτόματη μετάφραση στη γλώσσα που μιλάει ο χρήστης.
Με αυτό τον τρόπο η Google μας δίνει μία πρώτη γεύση για το πως η μηχανή αναζήτησης της σε συνδυασμό με τον έξυπνο βοηθό Google Assistant μπορεί να  καταλάβουν πλέον μία εικόνα όπως ακριβώς το γραπτό κείμενο και τις ιστοσελίδες.

Το Google Lens, σύμφωνα με την Google είναι ακόμα σε στάδιο ανάπτυξης όμως  αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2017.

newsit.gr