Από “λεπτό σε λεπτό” ρωσικά στρατεύματα μπαίνουν στο Κομπάνι. Αυτό αναφέρουν όλες οι πληροφορίες του διεθνών ΜΜΕ σε μια εξέλιξη η οποία μπορεί να ανατρέψει πολλά στην περιοχή.

Όπως έγινε γνωστό οι ρωσικές δυνάμεις οι οποίες πλέον έχουν αναλάβει και επίσημα το ρόλο του εγγυητή ότι δε θα υπάρξουν συγκρούσεις Συριακού Στρατού και τουρκικού, περίμεναν την αποχώρηση πρώτα των αμερικανικών δυνάμεων από την περιοχή, οι οποίες όπως αναφέρουμε εδώ εγκαταλείπουν βιαστικά την περιοχή.

Μαζί με μονάδες του συριακού Στρατού ήδη οι φάλαγγες που αποτελούνται από βαρύ υλικό βρίσκονται λίγο έξω από την πόλη και είναι ζήτημα ωρών να μπουν μέσα σε αυτή.

Την ίδια ώρα όπως διαρρέεται το αμερικανικό Πεντάγωνο προειδοποίηση Σύρους και Ρώσους, πως εάν οι αμερικανικές δυνάμεις (πιθανότατα κατά τη διάρκεια απομάκρυνσής τους από την περιοχή) δεχθούν πυρά τότε η αμερικανική Αεροπορία θα απαντήσει χωρίς διάκριση και με μεγάλη ισχύ πυρός.

Οι πληροφορίες πάντως από την περιοχή εξακολουθούν να είναι συγκεχυμένες. Άλλες αναφέρουν ότι ισλαμιστές μισθοφόροι της Άγκυρας κινούνται και αυτοί προς το Κομπάνι, παρά την «υπόσχεση» Ερντογάν ότι δεν έχει βλέψεις για την συγκεκριμένη πόλη.

 

Αντιδρούν οι Κούρδοι στην Ras Al Ain

Οι δυνάμεις του YPG έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο με βολή αντιαρματικού πυραύλου (ελάχιστες είναι πάντως η αλήθεια μέχρι τώρα) κατά δυνάμεων των ισλαμιστών μισθοφόρων της Άγκυρας. Σύμφωνα με τα όσα λένε οι Κούρδοι η αντίσταση στη συγκεκριμένη πόλη συνεχίζεται.

pronews.gr