Η Διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας, κ. Χριστίνας Σταρακά, αναφορικά με την ορισμό των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων.

Η κ. Σταρακά επιδεικνύει την ίδια ευαισθησία με τον προκάτοχό της, κ. Βασίλη Αντωνόπουλο, αφουγκραζόμενη τις θέσεις των τοπικών φορέων και του εμπορικού κόσμου για την βιωσιμότητα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Αιτ/νίας, σύμφωνα με την εγκύκλιο εφαρμογής του άρθρου 114 του νόμου 4446/2016 για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις που δημοσιεύτηκε από τη γενική γραμματεία Εμπορίου του Υπουργείου Οικονομίας, κάλεσε σε διαβούλευση τους Εμπορικούς Συλλόγους του Νομού και το Επιμελητήριο Αιτ/νίας, προκειμένου να αποφανθούν για τον ορισμό των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων.

Σε συνέχεια της εν λόγω συνάντησης ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου προσκόμισε μια αναλυτική έκθεση των περιοδικών ερευνών του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝ.ΕΜ.Υ.) της ΕΣΕΕ, οι οποίες παρουσιάζουν μια εμπεριστατωμένη επισκόπηση του μέτρου από την πρώτη εφαρμογή του, τον Νοέμβριο του 2013, έως και σήμερα. Τα αποτελέσματα των ερευνών καταδεικνύουν αυτό που και ο Σύλλογός μας υποστηρίζει σθεναρά, ότι δηλαδή ο θεσμός των ενδιάμεσων εκπτώσεων με την σημερινή μορφή τους δεν έχουν κάτι να προσφέρουν στους μικρομεσαίους εμπόρους.

Δεδομένης, όμως, της υποχρεωτικής διεξαγωγής τους και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα εκ του νόμου, καταθέσαμε τις προτάσεις μας για τον ορισμό των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, οι οποίες πιστεύουμε ότι θα είναι επωφελέστερες και παραγωγικότερες για επιχειρηματίες και καταναλωτές.

Η κ. Αντιπεριφερειάρχης εισάκουσε τόσο τις προτάσεις των Εμπορικών Συλλόγων όσο και αυτές του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας αποφασίζοντας οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι να τοποθετούνται χρονικά στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, ήτοι:

  • 1η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος: από 1 Μαρτίου έως 15 Μαρτίου
  • 2η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος: από 1 Σεπτεμβρίου έως 15 Σεπτεμβρίου

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου αισθάνεται την υποχρέωση να συγχαρεί και να ευχαριστήσει θερμά την κ. Αντιπεριφερειάρχη για την άριστη και γόνιμη συνεργασία τους σε αυτή τη διαδικασία. Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για το γεγονός ότι οι προτάσεις που καταθέσαμε έγιναν αποδεκτές και θεωρούμε ότι η τελική απόφασή της θα σταθεί πολύτιμη και ουσιαστική στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Ευελπιστούμε ότι η άκρως εποικοδομητική αυτή συνεργασία μας θα επαναληφθεί το ίδιο αποδοτικά και στο μέλλον.

 

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

 

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ