Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ρευματοπαθών Πάτρας οργανώνουν επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Ρευματικά Νοσήματα και Χειρουργεία Αποκατάστασης» για την αποκατάσταση των πασχόντων που εμπλέκονται σε χειρουργικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της κατάστασής τους και την αποκατάστασή τους. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Απριλίου και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αγορά Αργύρη», στην Πάτρα.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν ως ομιλητές διακεκριμένοι ιατροί ρευματολόγοι και συγκεκριμένα οι: Ελένη Τσιάκου, Ανδρέας Μπούνας και Δημήτρης Καρόκης, όπως επίσης και ο Χειρουργός Ορθοπεδικός Κων/νος Μουσαφίρης.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του ετήσιου σχεδίου δράσης για την πρόληψη της Υγείας των πολιτών στηρίζει κοινωνικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στην πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία χρονίων παθήσεων.

Η φροντίδα των χρονίων πασχόντων και η συνεχής ενημέρωση των ίδιων και των οικείων τους σχετικά με τις νέες εξελίξεις στους χώρους των Επιστημών Υγείας αποτελεί βασικό μέλημα τόσο για τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και το επιστημονικό προσωπικό των νοσηλευτικών κέντρων της ευρύτερης περιοχής που εξυπηρετούν, αλλά και των συλλόγων για την άμεση στήριξη των μελών τους.