Με τη φράση «η Ελλάδα θα ζήσει αιώνια, δεν μπορεί να πεθάνει» ολοκλήρωσε ο Ιβάν Σαββίδης την ομιλία του στην πανομογενειακή συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στο Σταθάκειο Κέντρο της Νέας Υόρκης.

«Στη ψυχή και στην καρδιά μας έχουμε όλες τις αξίες του ελληνικού λαού», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Έλληνας ομογενής επιχειρηματίας σε μια κατάμεστη αίθουσα από τα στελέχη της Ομοσπονδίας, τους εθελοντές της Παρελάσεως και τους εκπροσώπους των συλλόγων και των κοινοτήτων που τους τρεις τελευταίους μήνες ασχολούνται με την προετοιμασία των εκδηλώσεων για τον Μήνα Ελληνικής Κληρονομιάς και για την Παρέλαση.

Στη συγκέντρωση παρέστησαν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ Κωνσταντίνος Κούτρας, ο πρόξενος Μάνος Κουμπαράκης, ο τελετάρχης της Παρελάσεως Ιβάν Σαββίδης, ο Επίσκοπος Ευκαρπίας Ιερόθεος, ο π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, ο πτέραρχος Γρηγόρης Πεζεράκος, ο οποίος ηγείται του στρατιωτικού γραφείου του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο ταγματάρχης της Προεδρικής Φρουράς Λάζαρος Ριζόπουλος, ο ναύαρχος εν αποστρατεία Σταύρος Μιχαηλίδης, ο στρατηγός εν αποστρατεία Χρήστος Μανωλάς και ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς.

Η εκδήλωση στο Λευκό Οίκο

Την Παρασκευή ελληνική αντιπροσωπεία βρέθηκε στο Λευκό Οίκο και παρακολούθησε την ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στο φετινό 30ό εορτασμό της Ημέρας Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Στην εκδήλωση είχαν προσκληθεί ο υπουργός Άμυνας της Πάνος Καμμένος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο Ιβάν Σαββίδης και επίσης πρόεδροι ομοσπονδιών, σωματείων και συλλόγων, επιχειρηματίες και Ελληνοαμερικανοί εργαζόμενοι στο Λευκό Οίκο και στα υπουργεία.

Το βραβείο της Ελευθερίας στον Ιβάν Σαββίδη

Το βράδυ του Σαββάτου θα παρατεθεί στο ξενοδοχείο «Χίλτον» στο Μανχάταν το επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης στο πλαίσιο του οποίου θα απονεμηθούν τα Βραβεία της Ελευθερίας στους τελετάρχες της παρελάσεως, Δρ Γιώργο Γιανκόπουλο και Ιβάν Σαββίδη.

Το πρωί της Κυριακής οι επίσημοι προσκεκλημένοι, οι τελετάρχες και οι εκπρόσωποι της ελληνικής πολιτείας και της Κύπρου θα παρακολουθήσουν την αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου και αμέσως μετά θα παρατεθεί δεξίωση στο ξενοδοχείο «Πλάζα».

Η Παρέλαση θα ξεκινήσει μετά τις 1.30 μ.μ. και θα μεταδοθεί ζωντανά από το τηλεοπτικό δίκτυο «Fox».

Μετά την παρέλαση ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας, Δρ Κωνσταντίνος Κούτρας θα παραθέσει δεξίωση στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

gazzetta.gr