Η ομάδα κουκλοθεάτρου του Δικτύου Στήριξης Μαθητών Αγρινίου, επισκέφτηκε το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου το Μεσολόγγι και έδωσε αφιλοκερδώς δύο παραστάσεις, με τη διασκευή του γαλλικού παραμυθιού «Ο φαντασμένος».

Η πρώτη παράσταση δόθηκε στις 10.30 το πρωί, στο κατάμεστοΤρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, μετά από πρόσκληση του Κέντρου ΕΨΥΠΕΑ, στα πλαίσια της καθιερωμένης Χριστουγεννιάτικης γιορτής του. Στη συνέχεια, η ομάδα κουκλοθεάτρου του Δικτύου, επισκέφτηκε τον χώρο διαμονής των προσφύγων, το ξενοδοχείο ΘΕΟΞΕΝΙΑ στο Μεσολόγγι, και έδωσε παράσταση για τους μικρούς φίλους, που φιλοξενούνται εκεί.
Κείμενα της παράστασης αποδόθηκαν στην αγγλική γλώσσα, για την κατανόηση του παραμυθιού από μικρούς και μεγάλους. Μετά το τέλος της παράστασης, τα μέλη του Δικτύου Στήριξης Μαθητών Αγρινίου πρόσφεραν δώρα, γλυκίσματα, παιχνίδια, βρεφικές τροφές πάνες, είδη υγιεινής κ.α.
Ευχαριστούμε τις επιχειρήσεις: Ξενοδοχείο Alexander, Σκλαβενίτη, Πανεμπορική Αγρινίου και Κουτέρη , που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η δράση αυτή.
Η χαρά όλων των παιδιών που παρακολούθησαν την παράσταση, ήταν η ανταμοιβή για την ομάδα του κουκλοθεάτρου του Δικτύου. Με πολλές ευχές για μια καλύτερη ζωή σ’ αυτά και τις οικογένειές τους, αποχωρήσαμε με την υπόσχεση να επανέλθουμε με καινούργιες δράσεις.

Το Δίκτυο Στήριξης Μαθητών Αγρινίου θα συνεχίσει την προσπάθειά του με το Χριστουγεννιάτικο bazaar αγάπης για φιλανθρωπικό σκοπό, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για ενίσχυση οικονομικά αδύνατων μαθητών της περιοχής μας και μέρος των εσόδων αυτών θα προσφερθεί στην «Κιβωτό του κόσμου». Το bazaar με χειροποίητες δημιουργίες μελών και εθελοντών του Δικτύου σας περιμένει στις 26 και 27 Δεκεμβρίου (ώρες λειτουργίας : 10.00 -13.00 και 18.00- 21.00), στην παλαιά δημοτική αγορά του Αγρινίου.

Λίγα λόγια για το έργο
« Ο Φαντασμένος», πρόκειται για ένα γαλλικό παραμύθι σε διασκευή της Ζωρζ Σαρρή και με παρεμβάσεις έμμετρου λόγου και διαφόρων σκηνών από τα μέλη της ομάδας, Ευανθίας Ζιόβα και Φωτεινής Χαλκιοπούλου.

Ο Φαντασμένος μεγάλωσε πιστεύοντας ότι είναι τέλειος. Ωστόσο, στη ζωή ετούτη άνθρωπος τέλειος κανείς, αξίζει όμως να τη ζεις, όπως θα διαπιστώσει και ο ίδιος στο τέλος της παράστασης. Η ισορροπία έρχεται στην ψυχή μας όταν αποδεχτούμε και αγαπήσουμε τον εαυτό μας όπως είναι. Μόνο τότε μπορούμε να εξελιχθούμε και να ευτυχήσουμε. Γιατί η ευτυχία θέλει μάτια ανοιχτά, αυτιά ανοιχτά και αληθινή καρδιά.

Παίζουν οι: Ζωή Ζέρη, Ευανθία Ζιόβα,Ελένη Στάμου, ΛόρηΛιβιτσάνου,ΙωάνναΜπόμπολου , ΧριστοφορούλαΛιάτσου. 
Κατασκευή κούκλας από την ομάδα
Ζωγραφική κούκλας: Κατερίνα Κουτσουπιά
Επιμέλεια Αφίσσας: Γιάννης Νικολαϊδης

kouklotheatro-omada-stirixis-mathitwn (1)

kouklotheatro-omada-stirixis-mathitwn (2)

kouklotheatro-omada-stirixis-mathitwn (3)

kouklotheatro-omada-stirixis-mathitwn (4)

kouklotheatro-omada-stirixis-mathitwn (5)

kouklotheatro-omada-stirixis-mathitwn (6)