Η Ομοσπονδία Αγροτικών Ν. Αιτ/νίας επισημαίνει για άλλη μια φορά, ότι τα οξυμένα προβλήματα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων, για τα οποία βγήκαμε στο δρόμο το προηγούμενο διάστημα και συνεχίζουμε, συνεχίζονται. 

Στον έντιμο αγώνα μας για επιβίωση και παραμονή στα χωριά και τα χωράφια μας η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα μας αντιμετώπιζε απαξιωτικά, αρνούνταν να μας συναντήσει και να απαντήσει στα δίκαια αιτήματά μας, που εκφραζόταν μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Είναι χαρακτηριστική η στάση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, που  ήλθε πρόσφατα στην Αιτ/νία, προκειμένου να συναντηθεί με τους εκλεκτούς του και επιχειρηματίες αγρότες, δείχνοντας για ακόμη μία φορά με ποιους… πραγματικά είναι (τις μεγάλες επιχειρήσεις που καμιά σχέση δεν έχουν με τις ανάγκες και τα προβλήματά μας).  

Έδειξε και η στάση του κ. Βορίδη στην Αιτ/νία, πως παρά την απαξιωτική συμπεριφορά του απέναντι στους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους, η κυβέρνηση συνολικά ανησυχεί για τους αγώνες των αγροτών, ενώ τον αντίκτυπο των κινητοποιήσεών τους επιβεβαιώνουν και οι Ερωτήσεις που έγιναν στη Βουλή μέσα σε 20 μέρες από άλλα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ) που έχουν την ίδια ευθύνη, και ως πρώην κυβερνήσεις, για την όξυνση των προβλημάτων μας.

 

Συνάδελφοι αγρότες, αγρότισσες και κτηνοτρόφοι

Ενωνόμαστε στη βάση των κοινών αιτημάτων μας προβλημάτων όπως αυτά εκφράζονται από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και υιοθετούνται από δεκάδες Ομοσπονδίες και Αγροτικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα. Αυτά τα προβλήματα μας κινητοποιούν μας βγάζουν στο δρόμο και όχι οι συκοφαντίες της κυβέρνησης για δήθεν υποκινούμενες κινητοποιήσεις.

Με τους μαζικούς αγώνες μας και τον κοινό βηματισμό με τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους μπορούμε να ανακόψουμε την αντιλαϊκή επίθεση και να έχουμε κατακτήσεις που θα δίνουν ανάσες.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή μας στην Απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, με τα αγροτικά μας μηχανήματα, την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου στις 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία.