Πρόβλημα με την ποιότητα του πόσιμου νερού φαίνεται ότι υπάρχει τις τελευταίες μέρες στα Καλύβια, σύμφωνα με αναφορές από πολλούς κατοίκους, ενώ το πρωί, ειδικό συνεργείο της Δ.Ε.Υ.Α. Αγρινίου έκανε δειγματοληψίες στο δίκτυο για να γίνουν αναλύσεις.

Το δίκτυο ύδρευσης το χωριού παίρνει νερό από τον Αχελώο και πιθανά να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο εκεί αντλιοστάσιο, αφού εδώ και μέρες το νερό μυρίζει άσχημα σαν βούρκος, όπως μας είπαν κάτοικοι και σε κάποιες ελάχιστες  περιπτώσεις βρέθηκαν σε βρύσες ή σε πλυντήρια άμμος και μικροσκοπικές πέτρες…

Πάντως αρκετοί συγχωριανοί μας για να εξυπηρετήσουν τις οικιακές τους ανάγκες προμηθεύονται εμφιαλωμένο νερό, προκειμένου να αποφύγουν δυσάρεστες συνέπειες.

Μάλιστα κάτοικοι που ανησύχησαν για το φαινόμενο, έχουν μαζέψει υπογραφές για να καταθέσουν σχετικό έγγραφο στη Δ.Ε.Υ.Α., ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και να προχωρήσει στην άμεση επίλυση του σημαντικού αυτού προβλήματος.

Σε κάθε περίπτωση θα αναμένουμε το επόμενο διάστημα την επίσημη και υπεύθυνη ενημέρωση για το θέμα αυτό, από την Δ.Ε.Υ.Α.

kalyvia.gr