Σε κατηγορηματική διάψευση όλων των πληροφοριών που τον θέλουν να έχει μιλήσει στο υπουργικό συμβούλιο περί χρηματοδότησης της κυβέρνησης από τον γνωστό επιχειρηματία Τζορτζ Σόρος.

Με γραπτή του απάντηση προς τον βουλευτή της Ν.Δ., Γ. Κεφαλογιάννη, ο κ. Καμμένος αναφέρει χαρακτηριστικά: «ουδέποτε ανέφερα ότι η Κυβέρνηση έλαβε χρήματα από τον Τ. Σόρος». Ωστόσο σημειώνει πως η αναφορά του στο συγκεκριμένο πρόσωπο είχε να κάνει με τη συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών με εταιρία έκδοσης βίζα, που όμως ουδεμία σχέση έχει με την Κυβέρνηση».

Ακόμα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, παρατηρεί πως τα σενάρια που κυκλοφορούν διακινούνται κατά βάση από τη Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ., μετά την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου για «προφανείς λόγους αντιπερισπασμού της κοινής γνώμης».

Τα όσα είπε ο κ. Καμμένος για τους διαλόγους του υπουργικού συμβουλίου έρχονται σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση με τους χθεσινούς ισχυρισμούς του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, στη συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Ειδικότερα, σχετικά με τους διαλόγους στο υπουργικό, ο κ. Κοτζιάς είχε τονίσει πως «αυτό που ειπώθηκε [στο υπουργικό] είναι ότι ο Σόρος έδωσε 50 εκατ. για να «αγοράσουμε» ανθρώπους στα Σκόπια για να κάνουμε την πολιτική μας δουλειά».

Αντιδρώντας στη συνέντευξη, η Νέα Δημοκρατία επανέφερε το αίτημά της για δημοσιοποίηση της επιστολής παραίτησης του κ. Κοτζιά: «Οι πολίτες κουράστηκαν να βλέπουν τον κ. Κοτζιά να δίνει διαρκώς συνεντεύξεις και να παραπονιέται επειδή ο κ. Τσίπρας κράτησε τον κ. Καμμένο στην κυβέρνηση και απέπεμψε εκείνον. Όσο δεν δίνει την επιστολή παραίτησής του στη δημοσιότητα, απλά επιβεβαιώνει ότι έχει κάτι να κρύψει ή -ακόμη χειρότερα- ότι κάτι φοβάται».

newpost.gr