«Αυτό είναι ένα ζήτημα για το οποίο θα αποφασίσει το κόμμα», δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Καραγκούνης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm» για τη στάση που προτίθεται να κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση στην ψηφοφορία -την Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής- σε ό,τι αφορά το αίτημα της εισαγγελικής Αρχής για την άρση βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου.

«Ο δικονομικός χειρισμός που έχει γίνει το τελευταίο διάστημα από την Εισαγγελία Διαφθοράς -να τεμαχίσει χρονικά το πόρισμα στην ουσία, να μη βγάλει δηλαδή οριστικό πόρισμα, αλλά να κρατάει σε ομηρεία το πολιτικό σύστημα και τα υπόλοιπα πρόσωπα- είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα, όχι μόνο απλό δικονομικό, αλλά και ουσιαστικό ζήτημα δημοκρατίας. Αυτό (σ.σ. το πώς θα ψηφίσει η Ν.Δ.) θα το αποφασίσει το κόμμα. Αυτό που εγώ κρατάω είναι ότι ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος έχει ζητήσει την άρση της ασυλίας του», εξήγησε ο κ.Καραγκούνης.

Σημείωσε, δε, ότι «εμείς δεν κρυφτήκαμε σε καμία από τις προσπάθειες που -δυστυχώς- έκανε αυτή η κυβέρνηση να επιτείνει το κλίμα της σκανδαλολογίας». «Εμείς», συνέχισε ο βουλευτής, «και στις προανακριτικές και στις εξεταστικές επιτροπές ψηφίσαμε υπέρ, γιατί δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και πάντα λέμε «όλα στο φως»», ενώ «το αντίθετο έκανε αυτή η κυβέρνηση σε όλες τις έρευνες και όλες προανακριτικές και εξεταστικές επιτροπές, που εμείς ζητήσαμε».

ΑΠΕ-ΜΠΕ