Τον Ιούλιο του 2018 άλλαξε ριζικά η ζωή του έμπειρου ποδοσφαιριστή, Παναγιώτη Καρύμπα καθώς η έλευση του πρώτου του παιδιού σημάδεψε όσο τίποτα άλλο την μετέπειτα πορεία του δηλώνοντας στον Παρασκευά Μάζη και το AgrinioTimes.gr χαρακτηριστικά: «Η μεγαλύτερη στιγμή στην ζωή μου, η γέννηση του γιου μου».

Πιο συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο του 2019 μετά από δική του επιλογή αποφάσισε να μην συνεχίσει να αγωνίζεται στα γήπεδα της ΕΠΣ του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Να σημειώσουμε, πως από τον Α.Ο. Ρηγανά είχε αποχωρήσει ως ελεύθερος και συμφώνησε με την ΠΑΟ Δόξα Καινουρίου τον Σεπτέμβριο του 2018 όπου και παρέμεινε ως το τέλος της χρονιάς με τον πρόεδρο να σέβεται την απόφασή του να σταματήσει, λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων.

Όπως, μας τόνισε ο ίδιος, νιώθει την ανάγκη να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους προέδρους των δυο τελευταίων σωματείων που έχει συνεργαστεί -ως σήμερα- το Νίκο Αμπλιανίτη του Α.Ο. Ρηγανά και τον Ανδρέα Ευθυμίου του ΠΑΟ Δόξα Καινουρίου.

Το μικρόβιο για την μπάλα και τον αθλητισμό εξακολουθεί να υπάρχει για αυτό φροντίζει -ακόμη και τώρα- να βρίσκεται στις προπονήσεις του Α.Ο. Αγρινίου και είναι κάτι για το οποίο θέλει να ευχαριστήσει την διοίκηση και τον προπονητή.

Δεν χάνει εντός έδρας ματς του Παναιτωλικού πιστεύοντας πως η ομάδα έχει όλα τα εφόδια για να πάει κάποια στιγμή και στην Ευρώπη. Επίσης, από το καλοκαίρι γυμνάζεται δίπλα σε έναν κορυφαίο Αγρινιώτη προπονητή στις πολεμικές τέχνες τον Γιώργο Καψιμάλη.

Με τη νέα αγωνιστική περίοδο θα προσπαθήσει να επιστρέψει στα γήπεδα, ενώ δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί έχοντας ρόλο προπονητή πρώτα σε σωματείο της Β’ κατηγορίας και μετ’ έπειτα σε ομάδα της Α’ κατηγορίας ακολουθώντας κατά γράμμα τα στάδια που χρειάζεται να περάσει, ώστε να προσφέρει και στο υψηλότερο επίπεδο προπονητικής σε τοπικά πρωταθλήματα.

Κλείνοντας, θέλησε να κάνει δυο επισημάνσεις που αφορούν το φετινό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας στην ΕΠΣ του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Η μία έχει σχέση με την πρώην του ομάδα (ΠΑΟ Δόξα Καινουρίου) για την οποία πιστεύει ότι θα παίξει ρόλο-ρυθμιστή ενώ για Όμηρο Νεοχωρίου και Α.Ε.Μ. (ομάδες που έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν) αρκέστηκε στο ότι έχουμε να κάνουμε με δυο ισοδύναμες ομάδες.