Την αποβολή του Π.Α.Ο.Κ. και της Ξάνθης από το πρωτάθλημα λόγω της προσφυγής τους στα πολιτικά δικαστήρια ζήτησαν Ολυμπιακός, Πανιώνιος και Α.Ε.Λ., αλλά το αίτημά τους απορρίφθηκε.

Απορρίφθηκε το αίτημα των τριών ΠΑΕ, Ολυμπιακού, Πανιωνίου και Α.Ε.Λ. ώστε να αποβληθούν από το πρωτάθλημα οι Π.Α.Ο.Κ. και Ξάνθη, λόγω της προσφυγής τους στα πολιτικά δικαστήρια για τη σύνθεση της Ε.Ε.Α. στην πολύκροτη υπόθεση περί πολυϊδιοκτησίας, όπως μετέδωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 o Άρης Ασβεστάς.

Υπέρ του αιτήματος εκτός των τριών ΠΑΕ που κατέθεσαν, ψήφισε και ο Άρης, ενώ κατά ψήφισαν εκτός από τον Π.Α.Ο.Κ. και την Ξάνθη, οι Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός και Βόλος.

Εκτός από «υπέρ» και «κατά» υπήρξε και η τρίτη άποψη, σύμφωνα με την οποία το θέμα πρέπει να παραπεμφθεί στο Διαιτητικό Δικαστήριο κι όχι να πάρουν τέτοια απόφαση οι υπόλοιποι εταίροι της Super League. Υπέρ αυτής της λογικής ψήφισαν οι Α.Ε.Κ., Ατρόμητος και Ο.Φ.Η.

Μάλιστα, με τη λήξη του ΔΣ, η αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος, δήλωσε για το ζήτημα: «Η θέση μας είναι ότι εμείς δεν είμαστε δικαστές. Δεν είμαστε αρμόδιοι αν κάτι είναι νόμιμο ή όχι, γι’ αυτό θεωρήσαμε ότι το θέμα πρέπει να κριθεί από το Διαιτητικό Δικαστήριο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ψηφοφορία απείχε ο Αστέρας Τρίπολης, λευκό όπως συνηθίζει σε τέτοιες περιπτώσεις ψήφισε η Ε.Π.Ο., ενώ απούσα από το Δ.Σ. ήταν η Λαμία.

Κατόπιν αυτών των δεδομένων, το αίτημα των τριών ΠΑΕ κατά του Π.Α.Ο.Κ. και της Ξάνθης, απορρίφθηκε.

sport-fm.gr