Βρισκόμαστε στα τέλη του Νοέμβρη και παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την επιστροφή της «κανονικότητας» στα σχολεία του Νομού, δυστυχώς, τα κενά σε εκπαιδευτικούς μαθημάτων γενικής παιδείας και ειδικοτήτων σε ΕΠΑ.Λ. παραμένουν.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν χαθεί εκατοντάδες διδακτικές ώρες και οι μαθητές των σχολείων αυτών να μην διδάσκονται τα αντίστοιχα μαθήματα. Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή μας υπάρχουν ακόμη 29 κενά Γενικής Παιδείας, καθώς και κενά στην Παράλληλη Στήριξη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΕΠΑ.Λ. Βόνιτσας όπου εκτός των άλλων κενών λείπουν 3 καθηγητές για πλήρες ωράριο (για 25 ώρες) των βασικών ειδικοτήτων Γ’ τάξης.

Τέλος, εξακολουθούν να υφίστανται ακόμη 424 αδίδακτες ώρες σε μουσικά μαθήματα και όργανα στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου, κάτι που είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας.

Καταγγέλλουμε την αδιαφορία του Υπουργείου και της Κυβέρνησης που αφήνουν τα σχολεία με σοβαρές ελλείψεις τρεις μήνες μετά την έναρξη του Σχολικού Έτους και απαιτούμε την άμεση κάλυψη των κενών σε όλα τα σχολεία του Νομού μας.