Ο Άγγελος Αναστασιάδης έχει υπάρξει ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους ανθρώπους του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ωστόσο, τη δεδομένη χρονική στιγμή και βάσει των τελευταίων αποτελεσμάτων του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος όπως τα βλέπουμε στο Legalbet.gr φαντάζει ως η καταλληλότερη επιλογή προπονητή για την Εθνική.

Αρχικά το θέλει πολύ. Έχει δείξει ότι θέλει να ασχοληθεί με την Εθνική ομάδα και τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Πιστεύει σε αυτούς και το ταλέντο τους και αυτό έχει φανεί από τις θητείες του στις ομάδες της Σούπερ Λιγκ.

Το όνομά του έχει συνδεθεί με τον ΠΑΟΚ, αλλά τα χρόνια έχουν περάσει και η εμπειρία έχει συσσωρευθεί, οδηγώντας τους περισσότερους από τους νηφάλιους φιλάθλους στην παραδοχή των ικανοτήτων του. Έχει αναλάβει πολλές ομάδες σε δύσκολες στιγμές και πάντα κατάφερνε να τις ανεβάσει επίπεδο μέσα από το πλάνο και το κοουτσάρισμά του. Είναι χαρακτηριστικό ότι όποια ομάδα και να έχει πάρει στα χέρια του σε φάση που κινδύνευε, την έχει σώσει, καθώς είναι αρκετές οι φορές που αυτός ήταν και ο λόγος πρόσληψής του, να σώσει τη χρονιά.

Ο λόγος πρόσληψής του στην Εθνική

Αναμφισβήτητα η Εθνική ομάδα βρίσκεται σε κρίση.

Η αρχή έγινε με την ανανέωση του συμβολαίου του Σκίμπε τον περασμένο Νοέμβριο και μετά από επικράτηση της άποψης κάποιων διεθνών οι οποίοι παρότρυναν την ΕΠΟ προς αυτή τη κατεύθυνση.

Αυτή η κίνηση, εκτός από τον αρνητικό αγωνιστικό αντίκτυπο που είχε για την ομάδα στα παιχνίδια για το Nations League, έπληξε και την συσπείρωση των παικτών, καθώς υπήρχαν και αυτοί που διαφωνούσαν με την παραμονή του Γερμανού και βρέθηκαν απέναντι από τους υποστηρικτές του.

Με τη πρόσληψη του Αναστασιάδη, η ΕΠΟ μοιάζει έστω και με καθυστέρηση να αναγνωρίζει την περσινή λανθασμένη της απόφαση.

Αυτή η κίνηση μόνο θετικά μπορεί να σχολιαστεί, εφόσον βέβαια υπάρχει καθαρή αντίληψη και θέληση για το καλό του συνόλου.

Ο Έλληνας τεχνικός, βάση νοοτροπίας αλλά και χαρακτήρα, είναι σε θέση να συμμαζέψει την Εθνική σχετικά σύντομα και παράλληλα να βάλει τις βάσεις για την επιστροφή της ομάδας στο υψηλό επίπεδο.

Σε αυτό θα παίξει ρόλο η επιβολή του στο σύνολο των παικτών, παλαιότερων αλλά και νέων δικών του κλήσεων, που θα έχει ως αποτέλεσμα την εκ νέου συσπείρωσή τους γύρω από έναν κοινό σκοπό στον οποίο δεν χωράνε βεντετισμοί και αντιπαλότητες.

Με την παρουσία του στον πάγκο της Εθνικής, η ομάδα θα κρίνεται μόνο από την παρουσία της στο γήπεδο και τα αποτελέσματά της.

Κάτι πολύ σημαντικό, αν αναλογιστούμε που οδήγησε η ενασχόληση με τα άτομα αντί για το σύνολο, το οποίο ο Αναστασιάδης είναι σε θέση να το κάνει να εστιάσει στον στόχο, που εκτός από την πορεία της ομάδας είναι και το χτίσιμο μιας νέας γενιάς με ποιότητα και χαρακτήρα.

Η αγωνιστική του ταυτότητα

Έχει κάνει πολλές και σημαντικές πορείες στο συλλογικό επίπεδο με σύνολα που έχει δημιουργήσει ο ίδιος. Σε πολλές και διαφορετικές περιστάσεις, έχει καταφέρει να πάρει το 100% των παικτών του, κάτι που είναι και από τα σημαντικότερα προσόντα του, καθοδηγώντας ομάδες ψηλότερα απ’ όσο θα μπορούσαν να βρεθούν θεωρητικά βάσει δυναμικότητας.

Η πολύ επιτυχημένη θητεία του στην Εθνική ομάδα της Κύπρου είναι ένα ακόμα στοιχείο που συμβάλει στην πεποίθηση ότι είναι ο πλέον κατάλληλος αυτή τη στιγμή για τον πάγκο της Εθνικής μας.

Ο άστατος χαρακτήρας που έχει επιδείξει στο παρελθόν, με τις επικλήσεις στην Παναγιά και τις συγκρούσεις με τους παίκτες είναι ένα κύριο επιχείρημα των επικριτών της τοποθέτησής του αυτής, όμως η παρουσία του σε Εθνικό επίπεδο για τόσα χρόνια αποδεικνύει ότι το σκεπτικό αυτό είναι λάθος, αφού η τόσο μεγάλη εμπειρία του φαίνεται ότι έχει λειτουργήσει θετικά και σε αυτό το κομμάτι.