Φόβους για απολύσεις και λουκέτα εκφράζουν παράγοντες της αγοράς λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο αναπληρωτής αντιπρόεδρος ΣΕΛΠΕ κ. Αντώνης Ζαϊρης, ο οποίος τόνισε ότι η κρίση χτύπησε και το εμπόριο.

Στάθηκε στον πραγματικό αγώνα που γίνεται από πλευράς εμπορικών καταστημάτων προκειμένου να κατορθώσουν να κρατηθούν στα επίπεδα των περυσινών τζίρων. Αν και υπάρχει αυξημένη κινητικότητα του κόσμου στα καταστήματα, προς το παρόν υπάρχει υστέρηση σε ό,τι αφορά τις αγορές.

Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μέσα στους επόμενους μήνες η αγορά θα «εξισορροπήσει κάτι που θα βοηθήσει και στην αναθέρμανση της οικονομίας».

Για τον κίνδυνο των απολύσεων, εκτίμησε πως οι θέσεις εργασίας θα μειωθούν. Ήδη έχουν χαθεί κάποιες θέσεις εργασίας ιδίως σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ενώ οι μεγάλες επιχειρήσεις κάνουν προσπάθειες να κρατήσουν τους εργαζομένους τους.

Τέλος ο κ. Ζαϊρης ανέφερε με ποιους τρόπους μπορούν να διασωθούν θέσεις εργασίας μεταξύ των οποίων οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης. Ενώ στάθηκε και στη σημασία της έναρξης νέως επενδυτικών δραστηριοτήτων στη χώρα, που θα στηρίξουν την οικονομία.

https://www.in.gr/