Χωρίς πρόγραμμα από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής είναι το Νέο Epsilon. Στο κανάλι είχε επιβληθεί η συγκεκριμένη τιμωρία λόγω ρατσιστικής αναφοράς του οπαδού του Ολυμπιακού Τάκη Τσουκαλά στην εκπομπή της Θύρας 7 που μεταδιδόταν από το κανάλι.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης που επιβάλλεται η συγκεκριμένη τιμωρία. Σημειώνεται ότι είχε εξεταστεί ως ενδεχόμενο και για το εμετικό γκάλοπ του ΑΡΤ για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου. Στο κανάλι εμφανίζεται κάρτα με την απόφαση του Ε.Σ.Ρ.

Θυμίζουμε ότι ο Τάκης Τσούκαλας είχε σχολιάσει από την εκπομπή ήττα της ομάδας του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό για την Ευρωλίγκα. Ανάμεσα στα άλλα είχε αποκαλέσει «πίθηκο» τον Θανάση Αντετοκούνμπο, σε μια υπόθεση που είχε πάρει διεθνείς διαστάσεις.

Η απόφαση του Ε.Σ.Ρ. ορίζει:

-“την διοικητική κύρωση της προσωρινής αναστολής της μετάδοσης του προγράμματος του τηλεοπτικού σταθμού της από 00.01 έως και 24.00 της 10ης Ιανουαρίου 2019,”

-“την διοικητική κύρωση του προστίμου των 15.000 για την “προσβολή της αξίας και της προσωπικότητας του αναφερόμενου καλαθοσφαιριστή” την “προβολή μειωτικών σχολίων και της χρήσης εκφραστικών μέσων που μπορούν να ευνοήσουν τις δυσμενείς διακρίσεις στη βάση της φυλής”

-Την “ηθική κύρωση της μετάδοσης “αδιαλείπτως από τις 00.01 έως και τις 24.00 της 10ης Ιανουαρίου 2019 ευκρινή κάρτα” η οποία θα αναφέρει τα εξής:: «Στον τηλεοπτικό σταθμό AE CHANNEL έχει επιβληθεί η διοικητική κύρωση της προσωρινής αναστολής της μετάδοσης του τηλεοπτικού του προγράμματος με την 155/2018 Απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης».

«Κατέβασε ρολά» το Νέο Epsilon λόγω Τσουκαλά

dailymedia.gr