Η Πειραματική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου συνεχίζει το αφιέρωμα στα 400 χρόνια από τον θάνατο του Σαίξπηρ με το έργο «οι ΚΑΚΟΙ του Σαίξπηρ». Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. γι αυτήν την παράσταση πρωτοτυπεί, ως προς την επιλογή και την  ανάδειξη εναλλακτικών χώρων που συνδέονται με τη μνήμη και την ιστορία της πόλης,  και επιλέγει το κτίριο της δωρεάς των Αφών ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ (Νέες καπναποθήκες Παπαστράτου στον  4ο όροφο).

Δυο από τους συντελεστές της παράστασης, η Κάτια Ζαρκάδα και ο Στάθης Σκοτίδας μίλησαν στον Παρασκευά Μάζη και το AgrinioTimes.gr για το έργο «οι ΚΑΚΟΙ του Σαίξπηρ» και τους ρόλους που έχουν αναλάβει.

Κάτια Ζαρκάδα: «Είναι μια παράσταση, η οποία περιλαμβάνει μονολόγους από το μεγαλύτερο κομμάτι έργων του Σαίξπηρ, των πιο αντιπροσωπευτικών κακών. Από τον Ιάγος την Μάκμπεθ μέχρι τον Νόθο και τον Ριχάρδο. Μία ιδιαίτερη παράσταση τόσο για το κομμάτι του κακού που διαπραγματεύεται κάτι που έχουμε κοιτάξει να προσεγγίσουμε ως θίασος, όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται από όλες τις πλευρές τους. Όσον αφορά το ρόλο μου, είναι του κακού ως ηθικού αυτουργού, είναι ένα κομμάτι από την λαίδη Μάκμπεθ, το ρόλο του κακού όταν έρχονται οι τύψεις, πάλι από την λαίδη Μάκμπέθ κι έναν άλλον μονόλογο που είναι οι μάγισσες, η εισαγωγή του έργου του Μάκμπεθ του Σαίξπηρ, οι οποίες μάγισσες δοκιμάζουν τον άνθρωπο, πόσο ευάλωτος μπορεί να είναι, γιατί κάνει το κακό; το κάνει επειδή απλά τώρα του δόθηκε η ευκαιρία ή επειδή περίμενε πάντα την ευκαιρία και τελικά είμαστε όλοι κακοί και απλά βγαίνει ή ξέρουμε να χαλιναγωγούμε ένστικτα;»

Στάθης Σκοτίδας: «Αρχικά να πω για τον ρόλο μου, είναι από τον Βασιλιά Ληρ και είναι ο κακός όταν αντιμετωπίζει το καλό, κάνω έναν μονόλογο του Εδμόνδου ο οποίος έχει ψυχικές διαταραχές με κάποια πράγματα που γίνονται, αλλά περισσότερα θα τα δείτε όταν έρθετε να μας δείτε. Σχετικά, με το πως προέκυψε η συνεργασία μου με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή, Ν. Καραγέωργο να πω πως πρώτη φορά γνωριστήκαμε πέρσι όταν ήρθα να κάνω την πρακτική μου και κάπως έτσι ήρθε και η πρόταση η οποία ήταν νομίζω ότι καλύτερο θα μπορούσε να έρθει, ειδικά σε αυτή την πρώτη μου επαγγελματική παράσταση εδώ. Έχω μάθει και συνεχίζω να μαθαίνω πάρα πολλά πράγματα και δίπλα στα άτομα που έχω δουλέψει, είναι χαρά μου και τιμή μου».

Σύνθεση κειμένων / Σκηνοθεσία: ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ

Σκηνικά / Κοστούμια : ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΑΣ

Φωτισμοί: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΜΠΟΣ

Βοηθός σκηνοθέτη: ΣΤΑΘΗΣ ΣΚΟΤΙΔΑΣ

Φωτογραφίες: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

 

παίζουν:

ΚΑΤΙΑ ΖΑΡΚΑΔΑ

ΠΑΝΟΣ ΝΑΚΟΣ

ΑΝΔΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΑΝΤΖΗ

ΣΤΑΘΗΣ ΣΚΟΤΙΔΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΛΛΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΒΟΥΛΙΑΣ

 

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 10 €

Διάρκεια παράστασης: 60’

Πρεμιέρα:

ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 Μαρτίου 2017, ώρα 21.00

Κρατήσεις εισιτηρίων:

Στο γραφείο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. τις εργάσιμες ημέρες στο τηλέφωνο

26410- 21158 από τις 9.00 π.μ.  – 13.00 μ.μ

Πώληση εισιτηρίων:

Καθημερινά στο ταμείο του Θεάτρου από τις

11.00 π.μ – 12.00 π.μ. & 20.00 – 21.00
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Την ημέρα της παράστασης, οι θεατές που πρόκειται να την παρακολουθήσουν, θα συναντιούνται στο  ταμείο του Θεάτρου (ώρα 21.00) από το οποίο θα αναχωρούν για το ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΟ (Νέες καπναποθήκες Παπαστράτου) με τη συνοδεία ταξιθέτριας.