Ο Σύλλογος Γυναικών Κατούνας με αφορμή την 8η Μαρτίου «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας»διοργανώνει χοροεσπερίδα στην Ταβέρνα «το Ξηρόμερο» του Θωμά Καρφίτσα το Σάββατο 11/3/2017και καλεί τις Γυναίκες για όμορφη βραδιά.

Τιμή πρόσκλησης 12 ευρώ

H Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας καθιερώθηκε ουσιαστικά στην Ρωσία και συγκεκριμένα από τη φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κολοντάι η οποία έπεισε τον Λένιν να καθιερώσει την 8η Μαρτίου ως επίσημη αργία. Η αλήθεια είναι πως μέχρι και σήμερα η Ρωσία δείχνει πως είναι η μόνη χώρα παγκοσμίως που την θεωρεί πραγματική γιορτή αν κρίνεις από την πληθώρα εκδηλώσεων και φιεστών που διοργανώνονται ετησίως την συγκεκριμένη μέρα.

Τυπικά, η Ημέρα της Γυναίκας, εορτάστηκε πρώτη φορά το 1909 στις ΗΠΑ, ως ανάμνηση μιας μεγάλης για τα δεδομένα της εποχής διαμαρτυρίας από εργάτριες στην Νέα Υόρκη. Σταθμός της επετείου, η δεκαετία του 1970, όπου μετά από μια “φεμινιστικά κινούμενη” Ευρώπη, ο ΟΗΕ αναλαμβάνει να συμπεριλάβει στην μεγάλη ατζέντα του την ανάδειξη των δικαιωμάτων και προβλημάτων της γυναίκας, με αποτέλεσμα από το 1975 η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας να διεξάγεται υπό την αιγίδα του.

katounanews.blogspot.gr