Θα εξεταστεί τελικά η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα από Έλληνα ιατροδικαστή – Δεκτό μετά και από διπλωματικές πιέσεις το αίτημα της οικογένειας του 35χρονου ομογενή – Συγκεχυμένες ακόμα οι πληροφορίες για το ποιος θα κάνει την εξέταση – Ιατροδικαστής από την Κοζάνη πηγαίνει στην Αλβανία σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ

Νέα ανατροπή στο θέμα της εξέτασης της σορού του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα από Έλληνα ιατροδικαστή. Μετά τις πληροφορίες που είδαν νωρίτερα το φως της δημοσιότητας, πως το αίτημα της οικογένειάς του απορρίφθηκε από τις αλβανικές αρχές, υπάρχει νέα εξέλιξη.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, μετά και από διπλωματικές πιέσεις, η αλβανική πλευρά υποχώρησε και αποδέχτηκε το αίτημα της οικογένειας Κατσίφα να εξεταστεί η σορός του 35χρονου από Έλληνα ιατροδικαστή.

Άγνωστο, πάντως, παραμένει ακόμα ποιος θα είναι αυτός που θα κάνει την εξέταση για να προσδιορίσει τις συνθήκες θανάτου του 35χρονου την περασμένη Κυριακή στο χωριό Βουλιαράτες, από τα πυρά Αλβανών κομάντος. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ πρόκειται στην Αλβανία να μεταβεί ιατροδικαστής από την Κοζάνη.

Ωστόσο, νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως με παραγγελία της Εισαγγελίας Εφετών Ιωαννίνων είχε ζητηθεί από την  αντίστοιχη αρχή στο Αργυρόκαστρο να δοθεί άδεια στον ιατροδικαστή Θεόδωρο Βουγιουκλάκη να διενεργήσει έρευνα στη σορό του 35χρονου.

Δεδομένου πως ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δεν ήταν μόνο μέλος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας Αλβανίας, αλλά και Έλληνας πολίτης, βάσει διακρατικής συμφωνίας, οι αλβανικές αρχές έπρεπε να εγκρίνουν το σχετικό αίτημα της Ελλάδος που από την πρώτη στιγμή ζήτησε διευκρινήσεις.

Όποιος κι αν τελικά είναι ο ιατροδικαστής που θα κάνει την εξέταση, θα είναι εκείνος που θα κρίνει εάν τα θανατηφόρα τραύματα έγιναν από μακρινή ή κοντινή απόσταση και εάν κάποιο από αυτά είναι ίσως μεταγενέστερο του άλλου.

Κανένα επίσημο έγγραφο στα χέρια της οικογένειας

Αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας των δικαστικών και αστυνομικών αρχών στην Αλβανία αφήνει ο δικηγόρος της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα μιλώντας στο Newsit.gr.

Ο δικηγόρος της οικογένειας λέει ότι ενώ έχουν περάσει σχεδόν δύο 24ωρα απ’ όταν έπεσε νεκρός ο Κωνσταντίνος Κατσίφας οι δικοί του άνθρωποι δεν έχουν πάρει στα χέρια τους κανένα επίσημο έγγραφο. Ούτε σε ό,τι αφορά στην επιχείρηση, ούτε και σε ό,τι αφορά σε κάποια έρευνα στη σορό του.
Όπως επισημαίνει μάλιστα στο newsit.gr ο δικηγόρος Κώστας Γιοβανόπουλος η οικογένεια έχει σταματήσει όλες τις διαδικασίες ταφής του 35χρονου, ζητώντας να γίνει σχετική έρευνα.

Επισημαίνει ότι θα απευθυνθούν στις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές για να λάβουν ενημέρωση για τα ακριβή περιστατικά, ενώ σημειώνει ότι έχει πολλές επιφυλάξεις καθώς υπήρξε επέμβαση της ειδικής μονάδας RENEA η οποία δρα με τρόπο που δεν συναντάται αλλού στον κόσμο. Είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα, λέει ο κ. Γιοβανόπουλος τονίζοντας ωστόσο θα μπορούσαν να υπάρξουν μια σειρά από άλλες επιλογές, να μην έχουμε φτάσει στον θάνατο του 35χρονου.

Ακούστε τι είπε ο κ. Γιοβανόπουλος

newsit.gr