«Καυτή» προμηνύεται η εβδομάδα που ξεκινά από αύριο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από τους Τούρκους συμπληρώνουν δέκα ημέρες έγκλειστοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Ανδριανούπολης.

Όπως είπε ο διευθυντής Σύνταξης της Realnews και του Real.gr, Βασίλης Σκουρής, στην εκπομπή του στον realfm 97,8, αναμένεται το κατηγορητήριο για τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και αν θα υπάρξει κάποια κίνηση καλής θέλησης από το καθεστώς Ερντογάν.

Επίσης εντός της εβδομάδας θα ολοκληρωθεί η έρευνα στα κινητά τηλέφωνα των δύο στρατιωτικών, με την Αθήνα να επιμένει ότι θα καταπέσει, εάν και εφόσον υπάρξει, οποιαδήποτε αναφορά περί κατασκοπείας.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και το πότε θα προσδιοριστεί η δίκη. Στην περίπτωση που η δικάσιμος οριστεί μετά από μήνες, ένα από τα ερωτήματα που θα προκύψουν είναι αν οι δύο στρατιωτικοί θα αποφυλακιστούν έστω και με περιοριστικούς όρους.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Βασίλης Σκουρής «αυτή την εβδομάδα, σε πολύ μεγάλο βαθμό, θα έχουμε τις οριστικές απαντήσεις για το πού θα το πάει το καθεστώς Ερντογάν».

Ο διευθυντής Σύνταξης της Realnews και του Real.gr μετέδωσε ότι υπάρχει σοβαρό ενδοκυβερνητικό πρόβλημα με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Πάνου Καμμένου, ο οποίος χαρακτήρισε επανειλημμένως από την Κύπρο, «όμηρους» τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Αν είναι «όμηροι», θα πρέπει, πρώτον, να απήχθησαν και δεύτερον να υπάρχουν ανταλλάγματα κάτι με το οποίο δεν συμφωνεί το μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Εξωτερικών, μέχρι τώρα.

Εξέλιξη, όμως, υπάρχει και για τους «8» Τούρκους αξιωματικούς. Την ερχόμενη Πέμπτη, το Συμβούλιο Εφετών θα συζητήσει το τρίτο, κατά σειρά, αίτημα της Τουρκίας για έκδοσής του στη γειτονική χώρα. Τα δύο προηγούμενα έχουν απορριφθεί.