Με πολύ καλό καιρό, για την εποχή, πραγματοποιήθηκε τελικά χθες, Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2017, στην πόλη της Λευκάδας η προγραμματισμένη αρχικά για την Κυριακή 19 Φλεβάρη καθιερωμένη παιδική καρναβαλική παρέλαση που είχε αναβληθεί λόγω των καιρικών προγνώσεων για άσχημο καιρό. Μια σωστή απόφαση του Πνευματικού Κέντρου που είχε επίσης έγκαιρα προαναγγελθεί, αφού οι προγνώσεις επαληθεύτηκαν πλήρως – θυμίζουμε την διακοπή την ίδια μέρα λόγω έντονης βροχόπτωσης του ποδοσφαιρικού αγώνα του Τηλυκράτη με την ΑΕ Καραϊσκάκης.

Εκατοντάδες -κυριολεκτικά- παιδιά με πολύχρωμες στολές πλημμύρισαν λοιπόν σήμερα τον κεντρικό πεζόδρομο, όπου πραγματοποιήθηκε η παρέλαση με αφετηρία τον Αϊ Μηνά και κατάληξη την παραλία. Ακολούθησε στο πατάρι που έχει στηθεί στην Κεντρική Πλατεία αποκριάτικη Zumba υπό τις οδηγίες της Δήμητρας Χατζηπαππά, μαγικά κόλπα από τον Μάγο Μπο καθώς και παιγνίδια-τραγούδια από την Κλόουν Μπου. Η Μπάντα της Φιλαρμονικής απουσίαζε, αφού το διοικητικό της συμβούλιο ματαίωσε στο παρά πέντε την εμφάνισή της (μόλις χθες εκδόθηκε η σχετική ανακοίνωση), «λόγω υποχρεώσεων της πλειοψηφίας των μουσικών της».

Το άρμα του Πνευματικού Κέντρου με τον Καρνάβαλο τέθηκε στην κεφαλή της παρέλασης και ακολουθούσαν κατά σειρά: μια μικρή ομάδα καρναβαλιστών, μάλλον, από τους Solidarity Tracks, μαζορέτες (δεν συγκρατήσαμε δυστυχώς το όνομα της σχολής) , οι Δύτες (μικροί λευκα-ΔΥΤΕΣ) του 1ου Δημοτικού Σχολείου, οι Πινόκιο (Εν δύο τρία πάνε – οι Πινόκιο περνάνε) του 2ου Δημοτικού, τα Διαβολάκια του 3ου Δημοτικού, οι Πιγκουίνοι του 4ου Δημοτικού, που ίσως και να ήταν η πολυπληθέστερη ομάδα, οι Ινδιάνοι και Καουμπόιδες του Δημοτικού της Λυγιάς (LYGIA WEST), οι Πειρατές του Δημοτικού του Νυδριού, οι Ινδιάνοι του Δημοτικoύ Σχολείου Βασιλικής, το Δημοτικό Πλαγιάς και το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, από τα παιδιά του οποίου οφείλουμε να ζητήσουμε συγνώμη για την ελλειπή φωτογράφηση που έγκειται στο γεγονός ότι τέλειωσε η μπαταρία της φωτογραφικής μηχανής.
Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους μικρούς καρναβαλιστές, στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και φυσικά στους συνοδούς δασκάλους και δασκάλες των σχολείων.

katounanewsblogspot.gr