Με τη φράση τα δύσκολα είναι μπροστά, μείνετε σπίτια σας, στηρίξτε όλους αυτούς τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη κατά του κορωνοϊού, ο Υπουργός Υγείας Βασ. Κικίλιας έστειλε ένα ακόμα μήνυμα για τη σοβαρότητα της κατάστασης σε ότι αφορά στην πανδημία που βιώνει η ανθρωπότητα.

Ο κύριος Κικίλιας σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στην επερχόμενη επιδημία και την κρίση που αναμένεται να προκαλέσει σε όλη τη χώρα, προσθέτοντας ότι βλέπουμε όλοι τη ανεπανόρθωτη ζημιά έχει προκαλέσει σε όλες τις άλλες χώρες.

Ο Υπουργός Υγείας έκανε ειδική αναφορά στους ανθρώπους που εργάζονται νυχθημερόν παρέχοντας τις ιατρικές τους υπηρεσίες σε όσους έχουν ήδη νοσήσει, τονίζοντας ότι στηρίζουμε αναφανδόν όλους αυτούς και την προσπάθεια που έχουν κάνει, προσθέτοντας επίσης ότι είναι εντυπωσιακό πως πέραν των αρχικών κρουσμάτων που είχαμε στην περιοχή περισσότερα από 450 δείγματα που εξετάστηκαν έχουν βγει αρνητικά γεγονός που αποτελεί μία πάρα πολύ Καλή προσπάθεια για τον περιορισμό εξάπλωσης του Κορωνοϊού.

Χαρ. Γώγος: μένουμε μέσα στα σπίτια μας – Υπό έλεγχο στην παρούσα φάση η κατάσταση

Από την πλευρά του ο καθηγητής παθολογίας λοιμοξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος στη δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους επισήμανε πως σε ότι αφορά τα δεδομένα για την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας σε σχέση με τον κορωνοϊό υπήρξε μία πάρα πολύ οργανωμένη ανταπόκριση στην απειλή που βίωσε σε πρώτη φάση η περιοχή μας , συμπληρώνοντας πως θα μπορούσε να πει κανείς πως στη συγκεκριμένη στιγμή η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, ως προς την αντιμετώπιση των κρουσμάτων, την αποτύπωση των επαφών και της ιχνηλάτησης και αναμένουμε τις εξελίξεις ευρισκόμενοι σε καθεστώς καραντίνας.

Ο κ. Γώγος απηύθυνε έκκληση προς όλους να υπακούσουν στις εντολές και τις προτάσεις που γίνονται και να παραμένουμε όλοι στα σπίτια μας, μέχρις ότου «πέσει» το κύμα του ιού που πρέπει να διαχειριστεί η χώρα.

Ο κ. Γώγος είπε, ότι ακόμα κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα τελειώσει όλο αυτό, υπάρχει μπροστά μας μια επιδημία τουλάχιστον 6-8 εβδομάδες και ελπίζουμε στα μέσα με τέλη Μαΐου να έχουμε μία ύφεση και να πέσει η καμπύλη προς τα κάτω.

Η προσπάθεια που γίνεται είναι να επιβραδυνθεί η καμπύλη ανόδου των κρουσμάτων, ώστε να υπάρχει η κατάλληλη προετοιμασία σε κλίνες στις κλινικές των Νοσοκομείων και τις Μ.Ε.Θ.

PatrasTimes.gr