Οι δύο γνωστοί ηθοποιοί, Κατερίνα Παπουτσάκη και ο Μελέτης Ηλίας, βρίσκονταν σε επαφές το τελευταίο διάστημα με τους υπεύθυνους της εταιρίας Tanweer που έχει αναλάβει την παραγωγή της σειράς και μόλις πρόσφατα οριστικοποιήθηκε η συνεργασία τους με τις σχετικές υπογραφές των συμβολαίων.

Να θυμίσουμε ότι η νέα αυτή σειρά της ΕΡΤ1 που έχει τον προσωρινό τίτλο «Τα καλύτερα μας χρόνια» βασίζεται σε ένα format που μεταδίδεται με πολύ μεγάλη επιτυχία εδώ και αρκετά χρόνια στην Ισπανική τηλεόραση. Πρόκειται για μια πρωτότυπη νοσταλγική ιστορία που παρακολουθεί την εξέλιξη μιας πενταμελούς ελληνικής οικογένειας πιάνοντας το νήμα από την άφιξη της πρώτης τηλεόρασης στο σπίτι, δηλαδή το 1968, και παρακολουθώντας τα μέλη της να μεγαλώνουν, να εξελλίσσονται και να ωριμάζουν μέσα στο χρόνο.

Η πρωτοτυπία μάλιστα έγκειται στο γεγονός ότι ο αφηγητής της σειράς είναι ο μικρότερος γιος της οικογένειας, μόλις 8 ετών στο ξεκίνημα της σειράς. Η Δημόσια Τηλεόραση θα αξιοποιήσει βέβαια και το ανεκτίμητο αρχείο της για να αναδείξει πώς η είσοδος της τηλεόρασης στα ελληνικά σπίτια, επέδρασε στις ζωές όλων μας, παράλληλα βέβαια και με τις ιστορικές κοινωνικοπολιτικές αλλαγές της δεκαετίας του ’70 και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Την επιμέλεια του σεναρίου έχουν αναλάβει ο γνωστός σεναριογράφος Νίκος Απειρανθίτης και η Κατερίνα Μπέη που υπέγραψε πρόσφατα την μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία «Ευτυχία». Σκηνοθέτης θα είναι ο Κώστας Καπάκας (Pepermint, Uranya, Magic Hour κ.α.).

ethnos.gr