Κλιμάκιο της Τ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας του Κ.Κ.Ε. περιόδευσε την Δευτέρα  στις σχολές του Ο.Α.Ε.Δ. στο Αγρίνιο,  με επικεφαλής το Νίκο Μωραΐτη, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του Κ.Κ.Ε., το Τίμο Παπανικολάου, μέλος του ΤΓ Αιτωλοακαρνανίας του Κ.Κ.Ε. και Δημοτικό Σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και το Μιχάλη Κατσιγιάννη μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του Κ.Κ.Ε. και πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου.

Κατά την επίσκεψη είχαν συνάντηση με τον αναπληρωτή Διεύθυνση & το προσωπικό της Σχολής που αναφέρθηκαν στα σοβαρά προβλήματα και τις ελλείψεις της Σχολής, καθώς οι σπουδαστές δεν έχουμε προμηθευτεί βιβλία, η θέρμανση δεν λειτουργεί αν και είμαστε στη καρδία του χειμώνα και υπάρχει έλλειψη καθηγητών. Το κλιμάκιο διαπίστωσε την τραγική κατάσταση των κτιρίων και του περιβάλλοντα χώρου της σχολής που είναι ακατάλληλα να στεγάζουν και εξυπηρετούν τις ανάγκες διδασκαλίας των σπουδαστών. Επίσης υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το φωτισμό και την σήμανση στην είσοδο της σχολής,  με αποτέλεσμα να συμβαίνουν ατυχήματα.

Ο Βουλευτής του Κ.Κ.Ε. αναφέρθηκε στο ρόλο της Σχολής και τόνισε ότι το Κ.Κ.Ε. θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για την ανάδειξη των προβλημάτων στη Βουλή. Αναφέρθηκε επίσης τόσο για τα προβλήματα  των σπουδών όσο και της προοπτικής μετά από αυτές, για την αβεβαιότητα και την ανεργία, την ανασφάλεια και την υποαπασχόληση που βιώνει σήμερα η νέα γενιά.

Ο Νίκος Μωραΐτης τόνισε ότι όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά είναι υπεύθυνες για τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και σε εκπαιδευτικό προσωπικό . Για το ότι οι σπουδαστές χρυσοπληρώνουν για αναλώσιμα, εργαλεία, ποδιές, και την μετακίνηση τους.  Ανέφερε ακόμη ότι η Ε.Ε. και όσοι πίνουν νερό στο όνομα της (κεφάλαιο, αστικά κόμματα) χρησιμοποιούν τις σχολές αυτές σαν πηγή φθηνού εργατικού δυναμικού για το κεφάλαιο. Αποτελούν τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα απ’ όπου ψωνίζει το κεφάλαιο ανάλογα με την ειδικότητα που το ενδιαφέρει και εκμεταλλεύεται τα νέα παιδιά της εργατικής τάξης χωρίς κανένα δικαίωμα, ήδη από μικρή ηλικία.

Τέλος τους κάλεσε να συμπαραταχθούν με το Κ.Κ.Ε. για να πιάσει τόπο ο  αγώνας ενάντια στις πολιτικές που τσακίζουν τα όνειρα και το μέλλον της νέας γενιάς.