Στις αρχές του 2020 το σύνολο των μετοχών του ομίλου περνά υπό τον έλεγχο της Motor Oil.

Το 2012 γίνεται μια κίνηση όχι και τόσο αναμενόμενη στο μιντιακό γίγνεσθαι.

Ο όμιλος RTL πουλάει το μερίδιό του και δίνει πίσω τα δύο ραδιοτηλεοπτικά Μέσα του Alpha στον Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος ανακτά τον πλήρη έλεγχο του τηλεοπτικού καναλιού και του ραδιοφωνικού σταθμού.

Ο Mr. Demco άντεξε, οικονομικώς αν θέλετε, πέντε χρόνια ως ο απόλυτος άρχοντας του ομίλου, αναζήτησε «συμπαίκτη» και από τα τέλη του 2018 η πλειοψηφία των μετοχών αποκτήθηκε από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, ιδιοκτήτη του Star.

«Γνωρίζω πολύ κόσμο στην πολιτική. Είναι πολύ φυσιολογικό και δεν νομίζω ότι μου δίνει περισσότερο κύρος ένα κανάλι» έλεγε, στην κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής (για τη διερεύνηση της χρηματοδότησης κομμάτων και ΜΜΕ από τις τράπεζες) το 2016 ο Βαρδινογιάννης. Ίσως για αυτό απέκτησε… και δεύτερο.

Και, λίαν προσφάτως, ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις ανάμεσα στους εκπροσώπους της Motor Oil και τον Κοντομηνά για η μεταβίβαση του υπολοίπου 49,9% των μετοχών του Ομίλου Alpha στη Motor Oil, συμφερόντων Βαρδινογιάννη.

Εκτός απροόπτου από τις αρχές του 2020 το σύνολο των μετοχών του ομίλου να περάσει υπό τον έλεγχο της Motor Oil, όπως προβλεπόταν άλλωστε από την αρχική συμφωνία, η οποία έχει λάβει την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού κατά τη διακυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Με το που ολοκληρωθεί, ο Κοντομηνάς θα μείνει εκτός ΜΜΕ πρακτικά καθώς θα έχει απομείνει μόνο με την εφημερίδα «Sportday» καθώς και άλλες επιχειρήσεις της Demco ενώ ο Βαρδινογιάννης θα έχει το 100% σε δύο κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας. Τα οποία ήδη συστεγάζονται.

dailymedia.gr