Κόντρα για χρεώσεις προμηθειών κατά τις τραπεζικές συναλλαγές ξέσπασε στη Βουλή με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη να υποστηρίζει ότι σύμφωνα με την Κομισιόν έχουμε τις χαμηλότερες χρεώσεις στην Ευρώπη.

Το θέμα έθεσε πρώτος ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνη ο οποίος βλέποντας τον κ. Γεωργιάδη στην Ολομέλεια του ζήτησε να παρέμβει επικαλούμενος το προσωπικό του παράδειγμα.

Πλήρωσα 17 ευρώ προμήθεια για να μεταφέρω τα 2.500 ευρώ που αντιστοιχούν στο μισό των αποδοχών από την Εθνική στον ειδικό λογαριασμό στην Πειραιώς. Να κάνετε κάτι. Σε αυτή την περίοδο των τριών μηνών ας κάνουν και οι τράπεζες στην άκρη” είπε ο κ. Κακλαμάνης.

Απαντώντας ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι αυτό συνέβη και στον ίδιο επειδή επέλεξε και αυτός τη δυνατότητα που δίνει η Εθνική Τράπεζα στους βουλευτές για συναλλαγές μέσω τηλεφώνου.

Αν το είχαμε κάνει μέσω ebanking η χρέωση θα ήταν μόνο δύο ευρώ. Καλό θα είναι να συνηθίσουμε όλοι σε αυτό. Άλλωστε πρόσφατα η Κομισιόν απαντώντας σε ερώτηση του κ. Παπαδημούλη υποστήριξε ότι οι χρεώσεις στην Ελλάδα είναι οι φθηνότερες στην Ε.Ε.” είπε.

Η αναφορά του Υπουργού δεν έμεινε ασχολίαστη από τον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη ο οποίος είπε: “Μας λέτε ότι τηλεφωνικά κοστίζει 17 ευρώ. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί το πάτημα ενός κουμπιού στοιχίζει δύο ευρώ“.

Του Γιώργου Λυκουρέντζου – real.gr