Η κόρη της 74χρονης που προσέβαλε Ιερομόναχος γιατί φορούσε μάσκα στην εκκλησία

Μόλις λίγες ώρες μετά την απαράδεκτη επίθεση κατά της 74χρονης πιστής, η οποία φορώντας μάσκα προστασίας κατά του κορωνοϊού βρέθηκε ανήμερα της γιορτής της Αγίας Παρασκευής στο ομώνυμο μοναστήρι στο Μηλοχώρι Εορδαίας και ο ιερομόναχος Ιγνάτιος όχι μόνο παραδέχεται πως προκάλεσε το όλο σκηνικό, αλλά ρίχνει με τις εξωφρενικές του δηλώσεις και επιπλέον λάδι στη φωτιά.

Όπως αναφέρει στο newsit.gr η κόρη της 74χρονης, Στεργιανή Γάκη μετά την λεκτική επίθεση και την φράση «δε θέλω καρναβάλια μέσα στην εκκλησία μου» η μητέρα της όχι μόνο δεν έφυγε αλλά τέλεσε κανονικά τα χριστιανικά της πιστεύω

«Δεν ήμουν μαζί με την μητέρα εκείνη την στιγμή, απλά ήταν τόσο συναισθηματικά φορτισμένη που σηκώθηκα και έφυγα από εκεί που βρισκόμουν, προκειμένου να ταξιδέψω μέχρι την Πτολεμαΐδα και να ξαναφύγω το βράδυ. Όχι δεν βγήκε έξω μετά την επίθεση που δέχτηκε, πήγε να προσκυνήσει, να ακούσει την Θεία Λειτουργία, αρνήθηκε να βγάλει την μάσκα και παρέμεινε. Όταν έκρινε ότι η ήθελε να φύγει το έκανε από μόνη της. Με το που την είδε, διέκοψε την λειτουργία και της είπε ότι της είπε», αναφέρει η Στεργιανή Γάκη.

Και προσθέτει: «Είναι εξωπραγματικά τα όσα συνέβησαν, γι αυτό και προχώρησα στην ανάρτηση αυτή στο Facebook. Δεν πρόκειται να απαντήσω από κει και πέρα σε κανέναν που γράφει τα δικά του. Δεν μπορείς να προσβάλλεις και να θίγεις μια γυναίκα που επιλέγει στα 74 χρόνια της να συνεχίσει την ζωή της με σύνεση, αυτοσυγκράτηση και ατομική ευθύνη, φορώντας την μάσκα κατά του κορωνοϊού».

Τα όσα παραδέχτηκε μπροστά στις κάμερες ο ιερομόναχος Ιγνάτιος έρχονται ως απάντηση σε όλους εκείνους που κάτω από την ανάρτηση της Στεργιανής Γάκη στο Facebook, προσπάθησαν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, πως τα πράγματα δεν έγιναν καθόλου έτσι και πως ουδέποτε την χαρακτήρισε καρνάβαλο.

 

Η ανάρτηση
«Σε αυτόν λοιπόν τον «ιερέα» που με περισσή αγένεια και αλαζονεία αποκάλεσε καρναβάλι την 74χρονη μητέρα μου επειδή επέλεξε ούσα σκεπτόμενη και υπεύθυνη, να φορά μάσκα στην σημερινή λειτουργία, ας του πει κάποιος πως τον πληρώνω και εγώ δουλεύοντας κοπιωδως και αποδίδοντας με συνέπεια τις φορολογικές μου υποχρεώσεις και υπάρχει εκεί για να μεταλαμπαδευσει την αγάπη του Θεού στις ψυχές και στις ζωές μας. Και πείτε του επίσης πως ο οίκος του Θεού από τον οποίον έδιωξε σήμερα την μητέρα μου, είναι χώρος που ψυχές, μυαλά και χαρακτήρες σαν τον δικό του δεν θα έπρεπε να πλησιάζουν….μόνο ντροπή και θλίψη… μεσαίωνας».

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ – newsit.gr