Κορωνοϊός: Σε κατ’ οίκον περιορισμό η 69χρονη στο Αγρίνιο

Σε κατ’ οίκον περιορισμό έχει τεθεί η 69χρονη γυναίκα που βρέθηκε χθες θετική στον ιό στο Αγρίνιο.

Η​ γυναίκα που είχε εισέλθει στο νοσοκομείο Αγρινίου για άλλο ιατρικό θέμα υπεβλήθη σε τεστ κορωνοϊού και βρέθηκε θετική, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω των ήπιων συμπτώματα που έχει εμφανίσει δεν κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, όπως αρχικά είχε διαρρεύσει.

Η γυναίκα έχει επιστρέψει σπίτι της στο Αγρίνιο και θα παραμείνει σε καραντίνα μέχρι να αναρρώσει πλήρως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών της, οι οποίες ευτυχώς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν περιορισμένες.

Απορίας άξιο είναι πάντως το γεγονός πως αν και η γυναίκα βρέθηκε θετική στον ιό, δεν συμπεριλήφθηκε στα θετικά κρούσματα της χθεσινής ανακοίνωσης του Ε.Ο.Δ.Υ. καθώς η Αιτωλοακαρνανία εμφανίστηκε «καθαρή» το τελευταίο 24ωρο.

Η πληροφόρηση σχετικά με τα κρούσματα στην περιοχή είναι αρκετά περιορισμένη και ως αποτέλεσμα ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ο λόγος για τον οποίο το εν λόγω κρούσμα δεν συμπεριλήφθηκε στην ανακοίνωση του Ε.Ο.Δ.Υ. Αν δηλαδή το δείγμα της ήταν ασθενώς θετικό, αν είναι ένα από τα δώδεκα που βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση ή αν έχει δηλώσει μόνιμη κατοικία εκτός Αιτωλοακαρνανίας.

karvasaras.gr