Ο πρόεδρος των Η.Π.Α. με δηλώσεις του ζήτησε από τη Δ.Ο.Ε. να αναβάλλει τους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά την εξάπλωση του κορωνοϊου

Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ο Ντόναλτ Τραμπ με δηλώσεις του τοποθετήθηκε και στο θέμα της διεξαγωγής ή όχι των Ολυμπιακών Αγώνων που είναι προγραμματισμένοι να φιλοξενηθούν στο Τόκιο το φετινό καλοκαίρι.

Σύμφωνα πάντα με το Reuters ο πρόεδρος των Η.Π.Α. στις δηλώσεις του τόνισε ότι «θα πρέπει οι υπεύθυνοι να σκεφτούν σοβαρά την προοπτική να μετατεθεί η διεξαγωγή των αγώνων για το καλοκαίρι του 2021, καθώς δεν μπορεί να διανοηθεί το ενδεχόμενο να διεξαχθούν οι Αγώνες χωρίς θεατές στις κερκίδες.

Να υπενθυμίσουμε πάντως ότι οι Η.Π.Α. δεν είναι απλά μία από τις χώρες με τις περισσότερες συμμετοχές στο αθλητικό κομμάτι, αλλά και η χώρα από την οποία προέρχονται οι μεγαλύτεροι χορηγοί (τηλεοπτικά δίκτυα και διάφορες άλλες ετιαρίες) των Αγώνων και της Δ.Ο.Ε., ωστόσο η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει καμία διάθεση αλλαγής του προγράμματος.

protothema.gr