Τι ζήτησε ο Κ. Λύρος από τον Περιφερειάρχη στην εκδήλωση του Επιµελητηρίου – Είναι ανάγκη να βγει ο δήµος από το τέλµα, πρόσθεσε ο Δήµαρχος

Σε τέσσερις άξονες κινήθηκε η τοποθέτηση του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου, για τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον δήμο, με αφορμή την παρουσία του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη, στο Μεσολόγγι.

Αυτά αφορούν στην αγροτική οδοποιία, στις αθλητικές εγκαταστάσεις, στο θαλάσσιο μέτωπο και στην κατασκευή δημαρχείου.

Η αγροτική οδοποιία είναι προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, από τον οποίο στηρίζεται ουσιαστικά η τοπική οικονομία, την ίδια στιγμή που ο δήμος Μεσολογγίου είναι ένας από τους πιο παραγωγικούς σε όλη τη χώρα.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις ως γνωστόν απαιτούν γενναία βελτίωση, προκειμένου να αναπτυχθεί ο αθλητισμός στην περιοχή που ήδη ανεβαίνει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ομάδα μπάσκετ «Χαρίλαος Τρικούπης», η οποία, όπως τόνισε ο κ. Λύρος, του χρόνου πιθανότατα θα παίζει στα σαλόνια της Μπάσκετ Λίνγκ.

Αυτό σημαίνει ότι για τις προπονήσεις του, χρειάζεται ένα γήπεδο με προδιαγραφές, τις οποίες δεν πληροί σήμερα το κλειστό του Μεσολογγίου. Συνεπώς η χρηματοδότηση είναι απαραίτητη.

Βάσω Βήττα – Εφημερίδα ΑΙΧΜΗ – aixmi-news.gr