Συνολικά θα είναι 53 τα χιλιόμετρα του νέου δρόμου που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι οδηγοί από αύριο μετά την παράδοση του τμήματος Πέρδικα – Καμπή.

Το τμήμα που παραδίδεται αύριο έχει μήκος 37 χιλιομέτρων αλλά θα ενώνεται με τα 19 χιλιόμετρα του δρόμου έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία εδώ και χρόνια από το 129ο ως το 145ο.

Έτσι στη διαδρομή Αντίρριο Ιωάννινα οι οδηγοί πλέον θα κινούνται με ασφάλεια στο 57% του δρόμου, δηλαδή από το 129ο ως το 182ο και από το στην περιοχή Άρτας – Ιωαννίνων αλλά και στο τμήμα Κεφαλόβρυσο-Αμφιλοχία, σε μήκος 55 χιλιομέτρων.

Από αύριο λοιπόν τα 112 από τα 196 του συνολικού έργου θα είναι στην κυκλοφορία, ενώ χρονικά η απόσταση με την αυριανή παράδοση θα μειωθεί κατά μισή ώρα.

Η απόσταση Αθήνα-Ιωάννινα θα καλύπτεται σε περίπου 4 ώρες και 20 λεπτά. Οι οδηγοί όμως θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα χρειαστεί να βγουν από τον νέο αυτοκινητόδρομο τέσσερις φορές. Έτσι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ιδιαίτερα στα παλιά τμήματα του δρόμου που κρύβουν πολλές παγίδες.

newsit.gr