Καταδικάζουμε με τον πλέον έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, που επέβαλλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή, σε δύο αγρότες, για τη συμβολική κινητοποίηση – διαμαρτυρία που είχαν πραγματοποιήσει το 2014 στην εφορία της Αμαλιάδας.

Τέτοιου είδους αποφάσεις αποδεικνύουν για ακόμα μία φορά πως όταν εφαρμόζεις σαν κυβέρνηση πολιτική που στρέφεται ενάντια στην λαϊκή πλειοψηφία, ενάντια στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, έχεις ανάγκη και τον αυταρχισμό την καταστολή και την προσπάθεια τρομοκράτησης.

Είναι σίγουρο πως το κίνημα των μικρομεσαίων αγροτών, που έχει μεγάλη πείρα και από αγώνες και από την αντιμετώπιση της προσπάθειας όλων των κυβερνήσεων, να σπείρουν τον φόβο και την τρομοκρατία, δεν θα κάνει βήμα πίσω από τις δίκαιες διεκδικήσεις του. Από τον αγώνα του δηλαδή να μπορεί να ζει στα χωριά του, να συνεχίσει να παράγει και να ζει με αξιοπρέπεια.

Καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρειά μας να καταδικάσουν το γεγονός, να σταθούν δίπλα στους αγωνιζόμενους αγροτοκτηνοτρόφους αφού έχουν κοινά προβλήματα και αιτήματα, έχουν κοινό αντίπαλο, την πολιτική Κυβέρνησης-Ε.Ε.-Κεφαλαίου.

Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας