Θα είμαστε πρώτο κόμμα – Δεν ξέρουμε πότε θα γίνουν εκλογές – «Τις μάχες τις κερδίζουν οι πραγματικοί ηγέτες και όχι οι πελαγωμένοι που πάνε και παραδίδουν την εντολή» – Κανείς δεν κατάλαβε γιατί παραιτήθηκε ο κ. Τσίπρας, τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης – Θα μιλήσω με Θεοδωράκη, Φώφη, Λαφαζάνη – Ερωτηματικά για Καμμένο και ΧΑ

«Δεν μας αιφνιδίασε η προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Η ΝΔ είναι πανέτοιμη» τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στη συνένετυξη Τύπου που είναι σε εξέλιξη μετά το διάγγαλμα του πρωθυπουργού με το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας παραιτήθηκε για να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές.

«Τις μάχες τις κερδίζουν οι πραγματικοί ηγέτες και όχι οι πελαγωμένοι που πάνε και παραδίδουν την εντολή» είπε ο κ. Μεϊμαράκης και συνέχισε: «Κανείς δεν κατάλαβε γιατί παραιτήθηκε ο κ. Τσίπρας».

«Είμαστε πανέτοιμοι. Τα ψηφοδέλτιά μας είναι έτοιμα. Είμαστε έτοιμοι για την εκλογική μάχη» διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Οι εκλογές θα είναι η τελευταία λύση και όχι η πρώτη» κατά τον κ. Μεϊμαράκη που τόνισε ότι η ΝΔ θα λάβει και θα αξιοποιήσει την διερευνητική εντολή προκειμένου να εξαντλήσει τις δυνατότητες για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είπε ότι θα ζητήσει συνάντηση από τον Σταύρο Θεοδωράκη, την Φώφη Γεννηματά και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον Πάνο Καμμένο και τον Νίκο Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής για το οποίο θα αποφασίσουν τα όργανα της ΝΔ.

«Τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά, δεν παίζουμε, αρκετά έπαιξε, επτά μήνες βούλιαξε την χώρα» επισήμανε ο κ. Μεϊμαράκης και συνέχισε: «Η ΝΔ θα διεκδικήσει την πρώτη θέση και εγώ πιστεύω ότι θα την πάρει».

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανακοίνωσε ότι η ΝΔ θα λάβει και θα εξαντλήσει τις διερευνητικές εντολές. «Δεν θα μας επιβάλει το πότε θα γίνουν εκλογές. Τι αλαζονεία είναι αυτή; Ο κ. Τσίπρας στην ουσία δραπετεύει, προσπαθεί να ξεφύγει από τα προβλήματα» είπε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: Το φάντασμα Λαφαζάνη τον καταδιώκει, έχει τρομερές ενοχές.

Το δικό μας αφήγημα είναι ότι θα είμαστε πρώτο κόμμα