Μαμαδίστικος παραδοσιακός μουσακάς!

Μετά το κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες και το παστίτσιο, τρίτο στις προτιμήσεις πολλών Ελλήνων έρχεται ο μουσακάς.

Αυτό το νόστιμο φαγάκι που αν και έχει πολλές θερμίδες, κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα κομμάτι.

Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε νόστιμο μαμαδίστικο μουσακά που σίγουρα θα φέρει στο μυαλό σας αναμνήσεις των παιδικών σας χρόνων.

Υλικά:

3-4 μελιτζάνες
3-4 μεγάλες πατάτες
1 κιλό κιμά
2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια
1 συσκευασία ντοματάκι κονκασέ
1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
1 ξύλο κανέλας
αλάτι-πιπέρι
Μπεσαμέλ σπιτική ή συσκευασίας

Εκτέλεση:
Κόψτε σε ροδέλες τις πατάτες και τις μελιτζάνες. Τηγανίστε τις ή για να γίνει πιο ελαφρύ το φαγάκι σας ψήστε τις.
Αφήστε τις να κρυώσουν αφήνοντάς τις στην άκρη μέχρι να τις χρειαστείτε.
Ετοιμάστε τον κιμά. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και τσιγαρίστε τον κιμά σας. Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια σας και αφού είναι τσιγαρισμένος ο κιμάς, ρίξτε τα μέσα στην κατσαρόλα μέχρι να μαραθούν και αυτά. Σβήστε με το κρασί και προσθέστε το ντοματάκι κονκασέ.
Αλατοπιπερώστε, ρίξτε την κανέλα μέσα στην κατσαρόλα και προσθέστε νερό. Βράστε μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά και μέχρι να είναι μαγειρεμένος ο κιμάς.
Στρώστε στο ταψί μία στρώση πατάτες, από πάνω μία στρώση μελιτζάνες και μετά μία στρώση κιμά. Επαναλάβετε τη διαδικασία ακόμη μία φορά. Δηλαδή, πατάτες, μελιτζάνες κιμά. Τελειώστε με μία στρώση πατάτες που θα καλύψετε με την μπεσαμέλ που θα ετοιμάσετε.

Ψήστε στο φούρνο και μόλις η μπεσαμέλ είναι έτοιμη, βγάλτε από τον φούρνο.
Αφήστε να κρυώσει, ώστε να κόβεται εύκολα σε κομμάτια και σερβίρετε την οικογένειά σας και τους φίλους σας.

mothersblog.gr